0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Politica International Apelurile occidentale pentru eliberarea lui Navalnîi, respinse de Kremlin

Apelurile occidentale pentru eliberarea lui Navalnîi, respinse de Kremlin

Alexei Navalnîi a fost arestat în Rusia, pentru că ar fi încălcat măsuri de control judiciar, la întoarcerea sa după cinci luni de convalescență în Germania.

Kremlinul a anunţat marţi că „nu va lua în considerare” cererile occidentale de a-l elibera pe opozantul rus Alexei Navalnîi şi a avertizat împotriva apelului acestuia la manifestații în Rusia, scrie cotidianul belgian Le Soir.

„Nu putem şi nu vom lua în considerare aceste declaraţii”

„Nu putem şi nu vom lua în considerare aceste declaraţii” făcute la Berlin, Paris, Washington, Bruxelles sau Londra, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, potrivit HotNews. „Este o problemă complet internă şi nu vom permite nimănui să se amestece”, a adăugat el.

Dmitri Peskov a mai denunţat „apeluri îngrijorătoare” ale opozantului rus

Dmitri Peskov a mai denunţat „apeluri îngrijorătoare” ale opozantului rus, arestat la revenirea sa în țară, la proteste de masă, sâmbătă, în urma încarcerării sale.

„Acest lucru ar putea face fără îndoială obiectul unei analize care să determine dacă nu e vorba de apeluri la acţiuni ilegale”, a arătat el.

Orice manifestaţie are nevoie de o aprobare a autorităţilor în Rusia

Orice manifestaţie are nevoie de o aprobare a autorităţilor în Rusia. Pe de altă parte, în mare parte din țară, în special la Moscova, adunările de masă sunt interzise din cauza pandemiei.

Peskov a apreciat drept „absurde” afirmaţiile potrivit cărora Kremlinul se teme de Navalnîi şi caută să se debaraseze de un opozant deranjant încarcerându-l în mod arbitrar.

Alexei Navalnîi îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin că a ordonat presupusa sa otrăvire în august. El a fost arestat duminică, la Moscova, pentru că ar fi încălcat măsuri de control judiciar, la revenirea sa după cinci luni de convalescență în Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Finlanda a activat starea de urgenţă pentru a înăspri...

Finlanda a activat luni starea de urgenţă, etapă necesară pentru a-i permite înăsprirea restricţiilor decisă săptămâna trecută din cauza înmulţirii cazurilor de infectare cu...
00:00:00

LIVE VIDEO: Parlamentul dezbate bugetul de stat pe 2021

Parlamentul dezbate, luni, în ședință comună, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021. Coaliția PNL, USR-PLUS...

Nicolas Sarkozy, condamnat la trei ani de închisoare

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat luni la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă, relatează agenţiile internaţionale de...

Ciolacu a depus plângeri penale împotriva lui Orban și...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune plângeri penale împotriva fostului premier Ludovic Orban, dar și împotriva actualului premier Florin Cîțu....

Papa Francisc face o vizită istorică în Irak

Un papă se va afla de vineri în Irak, pentru prima dată în istorie, pentru a încuraja fragila minoritate creştină să reziste. Asta în...

Ucraina vrea Peninsula Crimeea înapoi

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că în vara acestui an va organiza summit-ul internațional „Platforma Crimeea”, pentru a obține sprijin internaţional în vederea...