16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalApelurile occidentale pentru eliberarea lui Navalnîi, respinse de Kremlin

Apelurile occidentale pentru eliberarea lui Navalnîi, respinse de Kremlin

Alexei Navalnîi a fost arestat în Rusia, pentru că ar fi încălcat măsuri de control judiciar, la întoarcerea sa după cinci luni de convalescență în Germania.

Kremlinul a anunţat marţi că „nu va lua în considerare” cererile occidentale de a-l elibera pe opozantul rus Alexei Navalnîi şi a avertizat împotriva apelului acestuia la manifestații în Rusia, scrie cotidianul belgian Le Soir.

„Nu putem şi nu vom lua în considerare aceste declaraţii”

„Nu putem şi nu vom lua în considerare aceste declaraţii” făcute la Berlin, Paris, Washington, Bruxelles sau Londra, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, potrivit HotNews. „Este o problemă complet internă şi nu vom permite nimănui să se amestece”, a adăugat el.

Dmitri Peskov a mai denunţat „apeluri îngrijorătoare” ale opozantului rus

Dmitri Peskov a mai denunţat „apeluri îngrijorătoare” ale opozantului rus, arestat la revenirea sa în țară, la proteste de masă, sâmbătă, în urma încarcerării sale.

„Acest lucru ar putea face fără îndoială obiectul unei analize care să determine dacă nu e vorba de apeluri la acţiuni ilegale”, a arătat el.

Orice manifestaţie are nevoie de o aprobare a autorităţilor în Rusia

Orice manifestaţie are nevoie de o aprobare a autorităţilor în Rusia. Pe de altă parte, în mare parte din țară, în special la Moscova, adunările de masă sunt interzise din cauza pandemiei.

Peskov a apreciat drept „absurde” afirmaţiile potrivit cărora Kremlinul se teme de Navalnîi şi caută să se debaraseze de un opozant deranjant încarcerându-l în mod arbitrar.

Alexei Navalnîi îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin că a ordonat presupusa sa otrăvire în august. El a fost arestat duminică, la Moscova, pentru că ar fi încălcat măsuri de control judiciar, la revenirea sa după cinci luni de convalescență în Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS