17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPreşedintele Consiliului European a cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe Alexei Navalnîi

Preşedintele Consiliului European a cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe Alexei Navalnîi

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnîi, potrivit Reuters.

Navalnîi a fost reţinut duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Deşi ştia că ar putea fi arestat la sosirea în Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat în spital din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

„Arestarea lui Alexei Navalnîi la sosirea la Moscova este inacceptabilă”, a scris Michel în reţeaua Twitter.

Poliţia rusă a arestat duminică mai mulţi susţinători ai opozantului

Poliţia rusă a arestat duminică mai mulţi susţinători ai opozantului, înainte de aterizarea acestuia.

Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se afla Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo.

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit şapte colaboratori ai acestuia care au fost reţinuţi de forţele de ordine. Potrivit agenţiei EFE, printre cei arestaţi se află şi Oleg, fratele lui Alexei Navalnîi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS