21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaDacian Cioloş cere o dezbatere de urgenţă a cazului Navalnîi în Parlamentul European

Dacian Cioloş cere o dezbatere de urgenţă a cazului Navalnîi în Parlamentul European

Preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, apreciază că arestarea lui Alexei Navalnîi este ‘un gest laş’ al regimului condus de Vladimir Putin şi cere o dezbatere de urgenţă a acestui caz în Parlamentul European.

„Arestarea lui Alexei Navalnîi este un gest laş al regimului condus de Vladimir Putin care nu poate rămâne fără urmări. Am cerut o dezbatere de urgenţă a acestui caz revoltător în Parlamentul European, pentru că este nevoie de mai mult decât de solidaritate în acest moment. Navalnîi şi-a expus acum câteva săptămâni, după o investigaţie proprie, criminalii care l-au otrăvit şi care umblă liberi în Rusia în timp ce el este arestat. Acest lucru este inacceptabil”, a scris Cioloş pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a transmis că reţinerea liderului opoziţiei ruse este un lucru „inacceptabil”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis duminică, pe Twitter, că reţinerea liderului opoziţiei ruse este un lucru „inacceptabil”.

„Reţinerea liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi la întoarcerea sa în Rusia, după ce şi-a revenit în urmă otrăvirii cu Noviciok, este un lucru inacceptabil. Reprimarea opoziţiei, doar pentru că este opoziţie, e un lucru profund nedemocratic”, a scris diplomatul român.

Navalnîi a fost reţinut la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova

Duminică seară, Navalnîi a fost reţinut la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Deşi ştia că ar putea fi arestat la sosirea în Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat în spital din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok. Autoritatea penitenciară din Rusia (FSIN) a confirmat arestarea.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnîi, transmite Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS