24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAlexei Navalnîi a ajuns în Rusia și a fost reținut

Alexei Navalnîi a ajuns în Rusia și a fost reținut

-

Alexei Navalnîi, opozantul Kremlinului, a ajuns duminică seară din Germania în Rusia pentru prima dată de când a fost otrăvit vara trecută. Avionul acestuia a fost redirecționat în ultima clipă de la aeroportul Vnukovo pe Șeremetievo (nordul Moscovei). La sosire, Navalnîi a fost reținut de poliție așa, așa cum autoritățile ruse își exprimaseră deja dorința de a-l aresta.

Alexei Navalnîi, militant anti-corupție, a fost așeptat de sute de suporteri pe Vnukovo, iar peste 50 dintre aceștia au fost reținuți de forțele de ordine, potrivit HotNews.

”Sunt fericit că am ajuns, aceasta este cea mai bună zi a mea din ultimele cinci luni. Nu mi-e teamă”, a declarat Navalnîi la sosirea pe aeroportul Șeremetievo. Acesta era înconjurat de jurnaliști și susținători, reiterând că este ”nevinovat”.

Poliția l-a reținut pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate

Cu toate acestea, poliția l-a reținut pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate chiar la intrarea la controlul pașapoartelor.

Reacțiile liderilor lumii nu au întârziat să apară, făcând apel la eliberarea sa

Reacțiile liderilor lumii nu au întârziat să apară, făcând apel la eliberarea sa, acuzând o încălcare a drepturilor omului.

Jake Sullivan, viitor consilier de securitate națională al președintelui ales al SUA, Joe Biden, a spus că Alexeï Navalnîi, principalul opozant rus, arestat duminică la Moscova „trebuie eliberat imediat”, relatează AFP.
„Autorii atacului revoltător asupra vieții lui (Navalnîi, n.r.) trebuie trași la răspundere. Atacurile Kremlinului asupra domnului Navalnîi nu sunt doar o încălcare a drepturilor omului, ci un afront adus poporului rus care vrea ca vocea lor să fie auzită”, a scris el pe Twitter.

Șeful diplomației UE, Josep Borell, a făcut și el apel la autoritățile ruse pentru a ”respecta drepturile” lui Navalnîi și cere ”eliberarea imediată” într-un mesaj pe twitter.

Serviciul rus al penitenciarelor (FSIN) a confirmat într-un comunicat că l-au arestat pe Navalnîi

Serviciul rus al penitenciarelor (FSIN) a confirmat într-un comunicat că l-au arestat pe Navalnîi pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate. El va rămâne în custodia poliției până la audieri. Între timp, 53 de persoane au fost arestate până acum la aeroportul Vnukovo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovean prins în flagrant delict când vindea droguri

Un craiovean a fost prins în flagrant delict în...

ȘTIRI GdS