6 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Politica International SUA: Ministrul securității interne și-a dat demisia

SUA: Ministrul securității interne și-a dat demisia

Ministrul american al securității interne, Chad Wolf, a anunțat luni că demisionează într-o scrisoare adresată angajaților departamentului (DHS), relatează Business Insider.

„Mă întristează să fac acest pas întrucât intenția mea a fost să servesc departamentul până la sfârșitul acestei Administrații”, a notat Wolf în scrisoarea obținută de Fox News și NBC.

Wolf, care asigura interimatul funcției din 2 noiembrie fără a fi confirmat de Senat, este al treilea ministru al cabinetului lui Trump care și-a dat demisia după ce președintele republican a fost acuzat de incitarea mulțimii care a atacat Capitoliul american în 6 ianuarie.

Ministrul transporturilor Elaine Chao și ministrul educației Betsy DeVos au anunțat de asemenea că demisionează în zilele care au urmat revoltelor mortale însă Wolf este ministrul cu cel mai important portofoliu care a anunțat acest pas până acum.

Wolf a condamnat violențele, afirmând într-un comunicat remis joia trecută că:

„Vedem acum că unii susținători ai președintelui folosesc violența drept un mijloc de a obține obiective politice. Aceste violențe sunt inadmisibile și îi implor pe președinte și toți oficialii aleși să condamne cu fermitate violența de ieri”.

Ministrul anunțase de asemenea că intenționează să rămână la conducerea departamentului până la inaugurarea președintelui ales Joe Biden.

„Voi rămâne în funcția mea până la sfârșitul acestei Administrații pentru a asigura că departamentul va rămâne concentrat asupra amenințărilor serioase cu care se confruntă țara noastră și pentru a asigura o tranziție ordonată către echipa DHS a președintelui ales Joe Biden”, anunțase inițial Wolf.

Însă, la scurt timp după remiterea acestui comunicat, Casa Albă a anunțat că Trump a retras din Senat nominalizarea lui Wolf pentru a ocupa funcția de ministru cu caracter permanent.

Casa Albă a fost zguduită de un val de demisii ale unor consilieri, secretari de presă, membri ai corpului diplomatic, oficiali din cadrul mai multor departamente și membri ai Consiliului Național de Securitate.

CNN a relatat că foști oficiali responsabili de securitatea națională i-au sunat pe membrii cheie ai cabinetului Trump, printre care secretarul de stat Mike Pompeo, directorul Comunității agențiilor de informații John Ratcliffe și consilierul pentru securitate Robert O’Brien pentru a le cere să nu demisioneze.

Potrivit CNN, foștii oficiali și-au exprimat îngrijorările că demisiile la nivel înalt din cadrul unor departamente cheie ar putea pune în pericol securitatea națională a Statelor Unite într-o perioadă de tranziție deja turbulentă.

Zeci de susținători ai lui Trump care au luat cu asalt Capitoliul american au fost arestați în ultimele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:00

VIDEO: Inaugurea lui Biden la Casa Albă. Biden și...

Inaugurea lui Biden la Casa Albă. Președintele ales al...

ȘTIRI GdS

00:00:00

VIDEO: Inaugurea lui Biden la Casa Albă. Biden și...

Inaugurea lui Biden la Casa Albă. Președintele ales al SUA, Joe Biden, și viitoarea vicepreședintă Kamala Harris au ajuns miercuri la Capitoliu, unde vor...

Donald Trump a plecat de la Casa Albă: ”A...

Donald Trump a părăsit Casa Albă azi, când încetează calitatea sa de preşedinte al Statelor Unite, însoţit de către Prima Doamnă Melania Trump, scrie...

Siegfried Mureşan pledează în PE pentru ridicarea vizelor pentru...

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE/PNL) a pledat pentru ridicarea vizelor pentru toţi cetăţenii UE care călătoresc în SUA, în cadrul dezbaterii de miercuri din...

Trump l-a grațiat pe spionul israelian care a recrutat...

Președintele Donald Trump l-a grațiat pe ultima sută de metri pe bărbatul responsabil de recrutarea lui Jonathan Pollard, unul dintre cei mai notorii agenți dubli...

Italia evită haosul: Guvernul Conte a supraviețuit moțiunii de...

Italia a reușit să evite o criză politică majoră după ce premierul Giuseppe Conte a supraviețuit unei moțiuni de cenzură în parlamentul de la...

UE îi propune lui Joe Biden un ”nou pact...

Uniunea Europeană a lansat un apel viitorului preşedinte american Joe Biden pentru a forma un ''nou pact fondator'' cu Europa lucrând asupra unor chestiuni...