27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPentagonul, solicitat să verifice dacă au participat militari la violenţele de la Capitoliu

Pentagonul, solicitat să verifice dacă au participat militari la violenţele de la Capitoliu

Senatorul democrat american Tammy Duckworth a cerut, luni, Departamentului Apărării să investigheze dacă militari activi sau în rezervă au fost implicaţi în violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, catalogând incidentele drept „tentativă de lovitură de stat”, potrivit Mediafax.

Tammy Duckworth a catalogat drept „profund îngrijorătoare” informaţiile privind presupusa implicare a unor militari activi şi în rezervă în „insurecţia violentă” de la Washington. Într-o scrisoare trimisă secretarului interimar al Apărării, Chris Miller, senatorul Tammy Duckworth cere Pentagonului să colaboreze cu agenţiile federale şi cu Poliţia Capitoliului în investigaţie.

„Dacă informaţiile se dovedesc a fi reale, situaţia ar fi o insultă ruşinoasă la adresa vastei majorităţi a militarilor care îşi slujesc cu onoare naţiunea în conformitate cu valorile esenţiale ale respectivelor servicii militare”, afirmă Tammy Duckworth.

Tammy Duckworth a subliniat că „sunt necesare acţiuni adecvate pentru tragerea la răspundere în conformitate cu regulamentele militare” a angajaţilor din domeniul apărării care au fost implicaţi în violenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS