14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCseke Attila a preluat mandatul de ministru al Dezvoltării

Cseke Attila a preluat mandatul de ministru al Dezvoltării

Cseke Attila a preluat, luni, mandatul de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei de la predecesorul său, Ion Ştefan.

Fostul ministru Ion Ştefan a subliniat că în timpul anului 2020 a reuşit să digitalizeze instituţia, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) fiind primul în care toţi angajaţi au semnătură electronică calificată, iar registrul de intrare-ieşire a fost transparentizat, cetăţenii putând avea acces online.

„Aşa cum am promis la preluarea mandatului, că vom continua lucrările şi toate proiectele vor fi finanţate, aşa s-a întâmplat. Nu am închis niciun şantier, am finanţat toate proiectele şi am plătit doar lucrările executate (…). Las în urmă domnului ministru un portofoliul bogat în proiecte (…), de peste 4 miliarde de euro, proiecte depuse care aşteaptă a fi finanţate şi sunt convins că în următoarea perioadă îşi vor găsi soluţii pentru a fi finanţate. Las domnului ministru, pentru a fi implementate, peste 8.000 de proiecte”, a spus Ion Ştefan.

Referindu-se la proiectele primăriilor, Ion Ştefan a arătat că „alocările de fonduri nu s-au făcut în funcţie de culoarea politică”.

„Toate proiectele derulate din PNDL 1, PNDL 2 au fost derulate, duse la bun sfârşit, nu s-a închis niciun şantier, nu au fost tratate proiectele din punct de vedere politic. Consider că Ministerul Lucrărilor Publice, în această perioadă, şi-a desfăşurat activitatea în modul cel mai corect faţă de administraţia publică locală. Nu au fost nedreptăţiţi cetăţenii români ca urmare a faptului că primarii sau conducătorii unităţilor administrativ-teritoriale au avut o culoare politică sau alta”, a adăugat Ion Ştefan.


Noul ministru, Cseke Atilla, a menţionat că trebuie transpus în legislaţie, pe de o parte, modul în care „să fie rezolvate” proiectele referitoare la investiţiile pentru drumuri, şcoli, canalizare şi alimentarea cu apă, iar, pe de altă parte, să fie acordate facilităţi pentru ca anumite zone/localităţi să fie „ridicate” prin atragerea de investiţii.

„În ultimii 30 de ani am pierdut, nu am avut o strategie pe această chestiune. Nu sunt adeptul comisiilor şi comitetelor. Deci, vom face analize pe această chestiune, pentru că date în Ministerul Dezvoltării există, şi vom veni cu o propunere”, a declarat Cseke Attila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS