14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaOrban: Bugetul de stat va fi finalizat, cel mai probabil, în ianuarie

Orban: Bugetul de stat va fi finalizat, cel mai probabil, în ianuarie

Ludovic Orban, liderul PNL, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, astăzi, că în luna ianuarie, cel mai probabil, Guvernul va finaliza proiectul de buget şi îl va transmite la Parlament.

„Înainte de aprobarea legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat este necesară aprobarea unei alte legi – legea plafoanelor – care trebuie să stea la baza construcţiei bugetare. Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu, ministru de Finanţe, a pregătit în linii mari legea bugetului de stat şi proiectul de lege a bugetului asigurărilor sociale de stat.

Pe de altă parte, acum suntem un guvern de coaliţie, care după învestitură, această pregătire a proiectului de buget va trebui supusă unei dezbateri în interiorul coaliţiei. Din acest motiv, nu aş fi realist dacă aş asuma acest obiectiv de a finaliza legea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale. Cel mai probabil, în cursul lunii ianuarie, Guvernul va finaliza proiectele de lege şi le va transmite spre dezbatere Parlamentului”, a spus Orban, citat de Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS