21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalKlaus Iohannis: Am decis să-l desemnez pe Florin Cîțu pentru poziția de premier

Klaus Iohannis: Am decis să-l desemnez pe Florin Cîțu pentru poziția de premier

-

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că, după consultările cu majoritatea de dreapta formată din PNL, USR/PLUS și UDMR, a decis să-l desemneze pe actualul ministru de Finanțe Florin Cîțu pentru postul de premier.

Șeful statului a afirmat, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, alături de Florin Cîțu, că, de la primele consultări pe care le-a avut săptămâna trecută cu partidele politice, coaliția PNL – USR/PLUS – UDMR „și-a dovedit deja majoritatea în Parlament”.
„Aș vrea să fac o declarație fermă, astăzi, aici: România trece în această perioadă printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este E rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru românie, și să reașezăm economia pe picioarele ei, sănătoase”, a spus, la rândul lui, Florin Cîțu.

Declarațiile lui Klaus Iohannis.

Am avut azi o nouă rundă de consultări cu partidele reprezentate în noul Parlament. Săptămâna trecută, după prima rundă, am spus că e nevoie de încă câteva zile pentru cristalizarea lucrurilor . Între timp, o coaliție PNL – USR/PLUS – UDMR și-a dovedit deja majoritatea în Parlament și azi liderii formațiunilor s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru premier. Am decis să-l desemnez pe Florin Cîțu pentru poziția de premier

Florin Cîțu:

Vreau să-i asigur pe români că-mi dau seama și știu perioada dificilă prin care trece România și vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată. Aș vrea să fac o declarație fermă, astăzi, aici: România trece în această perioadă printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este E rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru românie, și să reașezăm economia pe picioarele ei, sănătoase. Fiecare ministru va avea obiective clare, care vor fi monitorizate trimestrial. Vă asigur dl președinte de un parteneriat transparent și onest, pentru că avem același obiectiv, dezvoltarea României

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți la Cotroceni, într-o a doua rundă de consultări, cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului. PSD nu a participat. Liderii noii coaliții de guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, au mers împreună pentru a-l propune pe Florin Cîțu premier, iar președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pentru viteza negocierilor.

La finalul consultărilor, liderii noii coaliții, alături de Cîțu, au susținut o declarație de presă comună.
Florin Cîţu a spus, după consultările de la Cotroceni, că i-a transmis preşedintelui că este gata să îşi asume guvernarea şi a anunțat că după votul din Parlament, miercuri seară, va avea loc prima şedinţă de Guvern. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat și el convins că mâine seară, prin votul Parlamentului, „România va avea un guvern nou”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Pieton accidentat pe Calea București

Un pieton a fost lovit, azi dimineață, de un...

ȘTIRI GdS