10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalDiana Șoșoacă (AUR) va conduce Comisia pentru abuzuri din Senat

Diana Șoșoacă (AUR) va conduce Comisia pentru abuzuri din Senat

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă, protagonista unui scandal în Senat încă din prima sa zi de mandat pentru că nu a purtat masca de protecție, va fi președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

Componenţa comisiilor parlamentare a fost adoptată, marţi, în unanimitate, în şedinţa de plen a Senatului.
Astfel, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii va fi formată din:

  • Diana Şoşoacă (AUR) – președinte
  • Ion Prioteasa (PSD) – vicepreşedinte
  • Raluca Ioan (PNL) – secretar

Luni, în prima sa zi de mandat în Senat, avocata Diana Șoșoacă a apărut fără mască de protecție și a făcut live-uri pe Facebook din sala de plen. Ea a susținut că are o adeverință prin care i se recomandă să nu poarte mască din cauza unei afecțiuni medicale. Reamintim că și la consultările de la Cotroceni Șoșoacă a purtat masca sub nas, ea invocând atunci pentru prima dată o adeverință medicală.

În urma unui val de critici, Comisia de validare a Senatului a solicitat Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică să facă verificări privind modul în care Diana Șoșoacă a obținut adeverința medicală de la un medic de familie în care i se recomandă să nu poarte masca de protecție. DSP București a transmis că o astfel de adeverință trebuie eliberată de un medic de medicina muncii de la Senat, nu de un medic de familie. Ca atare, Șoșoacă a purtat mască de protecție în timpul depunerii jurământului. „Aș vrea să menționez că obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”, a susținut ea după depunerea jurământului.

Diana Iovanovici-Șoșoacă a devenit cunoscută prin videoclipurile în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, preum purtarea măștii.

Ea a atras atenția opiniei publice în scandalul pelerinajului de Sfântul Andrei. A fost avocata Arhiespiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile. „E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata, care în 30 noiembrie a mers la slujba oficiată de IPS Teodosie la Peștera Sfântului Andrei. La remarca unui jurnalist, că este pandemie, avocata a spus, revoltată: „Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (…) E totul o mascaradă“.

De asemenea, Șosoacă a atras atenția și printr-un discurs ținut la Iași împotriva măsurilor luate de către autorități care impuneau restricții cu prilejul pelerinajului de Sfânta Parascheva: „Cine e Iohannis să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Parascheva? (…) I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS