22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalVicepreședintele american, Mike Pence, se pregătește să confirme înfrângerea lui Trump

Vicepreședintele american, Mike Pence, se pregătește să confirme înfrângerea lui Trump

În 6 ianuarie vicepreședintele american Mike Pence va superviza confirmarea finală a victoriei președintelui Ales Joe Biden iar apoi probabil va părăsi țara, scrie Politico.

Ca vicepreședinte Pence are sarcina stingheră dar pe care nu o poate evita de a prezida sesiunea Congresului care va formaliza victoria lui Biden în Colegiul Electoral – lucru care foarte probabil îl va expune furiei votanților republicani care cred afirmațiile lui Trump despre fraudarea alegerilor.

Însă Pence i-ar putea eluda pe nemulțumiți plecând imediat după aceea într-o vizită în Orientul Mijlociu și Europa.

Vicepreședintele american vizează o călătorie externă care va dura aproape o săptămână începând cu 6 ianuarie, potrivit relatărilor a trei oficiali care au vorbit cu jurnaliștii de la Politico.

Deși asistenții lui Pence au refuzat să confirme detaliile călătoriei, care deocamdată nu este sigură, un document al executivului american consultat de Politico arată că Pence ar urma să călătorească în Bahrain, Israel și Polonia, fiind posibile și alte opriri.

O echipă de oficiali americani a plecat deja în cursul acestei săptămâni pentru a face pregătiri în locațiile planificate pentru vizită, aceasta urmând a fi prima călătorie în străinătate a lui Pence din luna ianuarie, când acesta se deplasase la Roma și Ierusalim într-un tur de două zile.

La suprafață, călătoria face parte din eforturile administrației Trump de a intermedia acorduri diplomatice de normalizare a relațiilor între Israel și țările musulmane, de unde și oprirea în Bahrain.

Însă pentru Pence vizitarea acestor țări este și o modalitate de a-și consolida susținerea deja puternică în rândul dreptei creștine care susține ferm Israelul.

Iar călătoria îi va permite vicepreședintelui american să se distanțeze din nou de Trump și acuzațiile sale nedovedite privind fraudarea alegerilor care foarte probabil se vor intensifica după ce Congresul va confirma victoria lui Biden.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS