5.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaDeclarație comună Orban-Barna-Kelemen: Toate soluțiile rămân pe masă. Continuăm discuțiile

Declarație comună Orban-Barna-Kelemen: Toate soluțiile rămân pe masă. Continuăm discuțiile

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au decis să continue discuțiile pentru foarmarea noului Guvern. „Toate soluțiile rămân pe masă“, a fost mesajul lui Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor.

Dan Barna: „Am decis să continuăm discuțiile”

„Am decis să continuăm discuțiile”, a declarat Ludovic Orban. „Fiecare dintre părți și-a exprimat o anume flexibilitate pentru a găsi acel tărâm comun prin care să constituim coaliţia. Suntem disponibili să găsim o soluţie care într-adevăr să facă o coaliţie stabilă”, a spus și Dan Barna, potrivit HotNews.

Kelemen Hunor: „Vom continua discuțiile pentru că singura soluție bună pentru România este această coaliție

„Vom continua discuțiile pentru că singura soluție bună pentru România este această coaliție PNL – USR-PLUS – UDMR. Toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic și vom găsi o echilibrare pe toate paliere. Sunt convins că până la finalul anului vom avea un guvern funcțional”, a completat Kelemen Hunor.

​Dincolo de discuțiile la nivel de șefi de partide, comisiile extinse pentru programul de guvernare și coordonare parlamentară se vor întâlni începând de joi.

Ludovic Orban: „Toate soluțiile sunt pe masă”

„Toate soluțiile sunt pe masă”, a reiterat Ludovic Orban. Nici el, nici Barna nu au făcut precizări în plus referitoare la blocajul în cazul împărțirii funcțiilor de premier și președinte al Camerei Deputaților.

Liderii celor trei partide au intrat la negocieri cu mandatul dat de conducerile partidelor

Liderii celor trei partide au intrat la negocieri cu mandatul dat de conducerile partidelor. PNL a votat în unanimitate să propună în negocieri variantele: Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaților și Orban premier şi Cîţu preşedinte al Senatului.

USR-PLUS a decis să prezinte în negocieri două variante

USR-PLUS a decis să prezinte în negocieri două variante. Dacă Florin Cîțu preia șefia guvernului, șefia Camerei Deputaților să revină USR, pentru Dan Barna, iar șefia Senatului PNL. O a doua variantă este ca Dacian Cioloș să fie premier, iar șefiile Camerei Deputaților și Senatului să revină PNL.UDMR a susținut că premierul trebuie să revină PNL, celelalte funcții urmând a fi negociate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Accident rutier cu șase victime la Câmpu Mare

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești...

ȘTIRI GdS