21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaOrban: Discuţiile cu Iohannis au vizat paşii de urmat pentru formarea unei majorităţi şi constituirea unui guvern

Orban: Discuţiile cu Iohannis au vizat paşii de urmat pentru formarea unei majorităţi şi constituirea unui guvern

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis pe care a avut-o marţi la o vilă de protocol alături de mai mulţi lideri liberali, discuţiile au vizat „o analiză a alegerilor” şi „paşii pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi pentru constituirea cât mai rapidă a unui guvern”, potrivit Agerpres.

„Am discutat…o analiză a alegerilor şi, evident, paşii pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi pentru constituirea cât mai rapidă a unui guvern. (…) A fost o discuţie legată de formarea majorităţii parlamentare şi de constituirea cât mai rapidă a unui guvern”, a spus Ludovic Orban, marţi, la sediul PNL, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Programul de guvernare va fi baza acţiunii comune a guvernului susţinut de partidele din coaliţie”

El a precizat că înainte de a discuta cu USR PLUS şi UDMR despre împărţirea ministerelor cel mai important lucru este programul de guvernare.

„El este baza acţiunii comune, mai ales că va fi vorba de un guvern de coaliţie, programul de guvernare va fi baza acţiunii comune a guvernului susţinut de partidele din coaliţie. (…) Până acum nu s-au deschis discuţii oficiale”, a spus Orban.

„Când se va lua o decizie instituţională în PNL, în forurile statutare, o vom prezenta”

Întrebat despre afirmaţiile venite de la reprezentanţi ai USR şi UDMR care nu ar fi, neapărat, de acord cu „o persoană, un cadru militar” ca propunere de premier, cu referire la Nicolae Ciucă, Orban a replicat: „Îşi dau cu părerea fără să fi luat noi, încă, o decizie de propunere a unui premier”.

„Deci, când se va lua o decizie instituţională în PNL, în forurile statutare, o vom prezenta”, a adăugat liderul PNL.

Fiind întrebat dacă în discuţiile cu şeful statului acesta ar fi menţionat că ar prefera pe cineva anume ca propunere de prim-ministru, Orban a spus: „Nu am discutat aceste aspecte”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS