16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOrban: "Nu am închis pieţele, am suspendat pe 30 de zile funcţionarea celor care sunt în spaţii închise"

Orban: „Nu am închis pieţele, am suspendat pe 30 de zile funcţionarea celor care sunt în spaţii închise”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că Guvernul, prin măsurile de restricţie recent adoptate, nu a închis pieţele, ci a suspendat pentru o perioadă de 30 de zile funcţionarea celor care sunt în spaţii închise.

„Nu mai folosiţi termenul închiderea pieţelor. Încă o dată vă spun despre pieţe, în mod tradiţional – cred că o să facem o expoziţie de fotografii cu pieţe din ţările UE – şi aşa era şi la noi, în mod tradiţional pieţele sunt spaţii deschise în care se întâlnesc cei care produc marfă cu cei care vor să cumpere marfă, mai ales pieţele agricole.

De regulă, la noi, pieţele au fost spaţii deschise, e adevărat că unii primari, ca să fie mai apreciaţi, (…) au închis pieţe, unii le-au închis şi le-au transformat în nişte hale comerciale, ele, de fapt, nici nu mai sunt în conceptul de piaţă care a fost definit, alţii au fost totuşi mai rezonabili şi au închis cu pereţi retractabili, astfel încât vara când e cald să poată să scoată pereţii (…).

Dacă ar fi fost înţelepţi şi ar fi făcut cu pereţi retractabili ar fi fost foarte simplu să se aplice această măsură. Iar, în continuare, un număr foarte mare, cred că cel mai mare număr de pieţe funcţionează în spaţii deschise. Noi nu am închis pieţele, noi am suspendat o perioadă de timp, 30 de zile, funcţionarea pieţelor care sunt în spaţii închise, unde nu poţi să…nu au pereţi retractabili”, a explicat Ludovic Orban, întrebat dacă Guvernul ia în calcul schimbarea măsurii privind închiderea pieţelor.

Premierul a arătat că autorităţile au făcut toate eforturile necesare în vederea adaptării la noua restricţie.

„Astfel încât producătorii autohtoni care au nevoie de a desface produsele lor pe piaţă să aibă unde să-şi vândă produsele, prin amenajarea de pieţe volante, prin amenajarea în spaţii deschise a acestor pieţe, astfel încât niciun producător şi niciun cumpărător din oraşe să nu fie privat de posibilitatea de a-şi cumpăra ceea ce-şi doreşte”, a adăugat Orban. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS