22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOrban susține că în spitalele din România sunt destule doze de Remdesivir

Orban susține că în spitalele din România sunt destule doze de Remdesivir

Premierul Ludovic Orban susține că în spitalele din România există destule doze de Remdesivir – medicament folosit în tratarea COVID-19 – și că în luna octombrie au fost comandate 13.000 de fiole, iar în noiembrie alte 14.000 de fiole. El susține că aceia care spun că nu există Remdesivir au altă culoare politică decât a Guvernului, potrivit hotnews.

„În ceea ce priveşte achiziţionarea Remdesivir a existat un acord la nivel european pe baza căruia fiecare ţară membră a UE, în baza cotei contractate la nivel european, a comandat un anumit număr de fiole. Din câte ştiu, în octombrie s-au comandat 13.000 de fiole, iar pe noiembrie 14.000 de fiole. Există acest medicament (…) Spitalele care sunt în lupta anti-COVID transmit necesarul, de regulă cât se apropie de finalul stocului, către Ministerul Sănătăţii, iar Ministerul Sănătăţii transmite”, a spus Orban, luni.

El susține că printre cei care atrag atenția că nu mai există Remdesivir se numără preşedinţi de consilii judeţene de altă culoare politică:

„După informaţiile pe care le am, da, sunt destul doze. Faptul că există preşedinţi de consilii judeţene care spun că nu există Remdesivir ar trebui să vă uitaţi cine sunt aceşti preşedinţi şi dacă nu cumva au altă culoare politică decât a noastră. Iar preşedintele Consiliului Judeţean nu e implicat, nu are nicio o treabă preşedintele consiliului judeţean cu Remdesivir”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS