-1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica International Macron și-a rechemat ambasadorul din Turcia după ce Erdogan a spus că are nevoie de psihiatru

Macron și-a rechemat ambasadorul din Turcia după ce Erdogan a spus că are nevoie de psihiatru

Tensiuni între Franța și Turcia. Președintele Emmanuel Macron și-a rechemat ambasadorul de la Ankara pentru consultări, după ce Recep Tayyip Erdogan l-a insultat, afirmând că are nevoie de un control psihiatric, transmite BBC News.

Erdogan a spus că Macron ar trebui să își facă un control la psihiatru după ce liderul de la Paris s-a angajat să lupte împotriva islamului radical. Macron a luat astfel atitudine față de decapitarea profesorului francez de istorie Samuel Paty, care a fost asasinat în plină stradă după ce arătase la cursuri caricaturile cu profetul Mahomed.

Inițiativa sa de combatere a islamului radical a fost lansată înainte de asasinat.

Președintele Franței, jignit de Erdogan

Palatul Elysée a denunţat afirmaţiile considerate „inacceptabile” ale preşedintele turc, care a pus la îndoială „sănătatea mintală” a preşedintelui Franţei din cauza atitudinii sale faţă de musulmani şi a menţionat „absenţa mesajelor de condoleanţe şi sprijin din partea preşedintelui turc după asasinarea lui Samuel Paty”.

„Afirmaţiile preşedintelui Erdogan sunt inacceptabile. Excesele şi grosolănia nu sunt o metodă. Îi cerem lui Erdogan să schimbe cursul politicii sale deoarece este periculoasă din toate punctele de vedere. Nu intrăm în polemici inutile şi nu acceptăm insulte”, a comentat preşedinţia franceză pentru AFP.

Preşedinţia franceză a remarcat, de asemenea,”declaraţiile foarte jignitoare din ultimele zile” ale preşedintelui turc,”în special apelul la boicotarea produselor franceze”.

Palatul Elysée a mai cerut Turciei să pună capăt ”aventurilor sale periculoase” în Marea Mediterană şi în regiune şi a denunţat „comportamentul iresponsabil” al Ankarei în conflictul din Nagorno-Karabah.

Erdogan: „Macron are nevoie de tratament mintal”

”Care-i problema cu acest individ pe nume Macron în ceea ce privește islamul și musulmanii?”, și-a început discrusul Erdogan referitor a inițiativele președintelui francez privind combaterea islamului radical, inițiativă care ar urma să fie concretizată printr-un pachet de legi și care a fost lansată înainte de asasinarea profesorului francez de la Paris, dar după un alt atac cu cuțitul care avusese loc în capitala Franței.

Erdogan a adăugat: „Macron are nevoie de tratament mintal. Ce altceva poți spune despre un șef de stat care nu înțelege libertatea religioasă și care se comportă în acest fel față de milioane de oameni care trăiesc în țara sa și au altă credință?”, a mai declarat Erdogan.

În noiembrie anul trecut, preşedintele Turciei a mai pus o dată sub semnul întrebării sănătatea mintală a lui Emmanuel Macron, în replică la declaraţiile preşedintelui francez despre „moartea cerebrală” a NATO, invitându-l pe acesta să „îşi examineze propria moarte cerebrală”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu...

ȘTIRI GdS

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Progresul Spartac – „U“ Craiova, live text, ora 20.45....

Universitatea Craiova va întâlni, în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din Bănie, formația Progresul Spartac, o echipă care evoluează în eșalonul...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Experţii ungari vor studia vaccinul „Sputnik V” în Rusia

Rusia le va permite medicilor şi experţilor sanitari ungari să studieze procesul de producţie al vaccinului rusesc împotriva Covid-19 „Sputnik V”, a...