16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri în 1 Mai: Unii au votat, alţii au anulat buletinul

Alegeri în 1 Mai: Unii au votat, alţii au anulat buletinul

Zeci de craioveni au votat duminică încă de la primele ore şi în cartierul 1 Mai. Mulţi au spus că nu ştiu cu ce se ocupă Consiliul Judeţean Dolj, dar că de la Primăria Craiova se aşteaptă să investească în infrastructură, parcări şi în spaţiile verzi. Au fost şi craioveni care au cerut să se pună accent pe dezvoltarea sectorului de producţie, dar şi pe educaţie şi sănătate. Candidaţii nu au răspuns însă tot timpul la cerinţele craiovenilor, aşa că, în unele cazuri, au mers la urne doar pentru a anula buletinul de vot.

Votare 1 Mai, Şcoala gimnazială „Gheorghe Bibescu” Craiova

Alegerile locale au însemnat pentru craioveni, în primul rând, speranţă pentru rezolvarea problemelor din cartierele în care locuiesc. În 1 Mai, locuitorii spun că una dintre problemele strigente este lipsa locurilor de parcare.
„Pentru cartier îmi doresc, în primul rând, îmbunătăţirea infrastructurii, crearea de locuri de parcare şi, nu în ultimul rând, amenajarea spaţiilor verzi. Cea mai mare problemă este cu locurile de parcare, întrucât maşinile s-au înmulţit. Aici în zonă, locurile de parcare sunt foarte puţine şi asta îngreunează şi traficul”, a spus unul dintre votanţi. Aceleaşi probleme le vede şi în restul oraşului. Pentru el modelele cele mai bune sunt în Ardeal.


” Şi în oraş ar trebui locuri de parcare. Şi în oraş mai sunt şi alte probleme. Infrastructura şi canalizarea lasă de dorit. Este nevoie şi de dezvoltarea zonelor care sunt în jurul Craiovei, unde lipseşte canalizarea, apa curentă. Poate ar trebui să ne uităm şi noi la ce s-a făcut în Ardeal”, a mai spus votantul.

„Oraşul a început să se aglomereze”

Cei care au votat, ieri, spun că dezvoltarea oraşului va depinde şi de scrutinul din decembrie.


„Aşteptăm să fie un pic mai bine decât a fost până acum. Dar asta va fi şi în funcţie de ce se va vota şi în decembrie, pentru că este o legătură strânsă între cele două tururi. După luna decembrie ne vom da seama dacă cei aleşi aici vor putea să facă mai multe sau mai puţine. Depinde mult dacă sunt în aceeaşi barcă cu cei din Bucureşti. Sper să ne dezvoltăm puţin. Trebuie să fie ceva mai atenţi. Mă refer să umble la infrastructură, pentru că a început să se aglomereze mult oraşul Craiova şi ar trebui să mai facă un pasaj pe undeva pe zona centrală. Ar fi nevoie să facă ceva în plus şi în parcuri, pentru că nu este de ajuns pentru copii să se uite la copaci. Să încerce să mai facă ceva să îi mai atragă cumva şi pe cei mari. În cartierul 1 Mai, aici unde votez, este nevoie să se continue cu asfaltarea şi este nevoie şi de locuri de joacă”, a spus unul dintre vortanţi.


Ieri au fost votată şi viitoarea administraţie a judeţului pentru Consiliului Judeţean Dolj. Alegătorii craioveni spun că se aşteaptă de la administraţia judeţeană să se ocupe de infrastructură, dar şi de modul în care se colectează gunoiul.


„Pentru judeţ, administraţia ar trebui să se ocupe tot cu infrastructura. Şi cred că şi cu gunoiul, de care răspunde Consiliul Judeţean, sunt probleme. Nu se ocupă foarte bine de reciclare. Ar trebui să se ia măsuri şi la groapa de gunoi a oraşului că miroase foarte urât, mai ales în Parcul Tineretului”, a spus unul dintre craiovenii care au votat la secţiile de la Şcoala „Gheorghe Bibescu”.

„Avem aceiaşi candidaţi care fac aceleaşi promisiuni”

Nu toţi cei care au mers la vot au ales să susţină pe unul dintre cei 11 candidaţi la Primăria Craiova. Au fost şi votanţi care au mers să îi penalizeze pe candidaţi, prin anularea buletinului de vot.

” În ţara asta este corupţie la nivel înalt. Pe de altă parte, avem aceiaşi candidaţi care fac aceleaşi promisiuni de ani. Vă dau exemplu, Olguţa. A venit primar a făcut ceva pentru oraş. Cum a prins caşcavalul, s-a dus la Bucureşti. Şi-o luă în fund, se întoarse înapoi. Ce face? Nu face nimic. Solomon la fel. Săracu nu mai vru să fie, că îi făcură combinaţiile şi îl aruncară. Giugea, ăsta, nici n-am auzit de el. Uitaţi-vă dacă de când a venit a făcut ceva în oraşul ăsta! Pe bune”, a spus unul dintre votanţi.
Craioveanul spune că se aştepta ca oraşul să aibă candidaţi care să pună accent pe dezvoltarea sectorului de producţie, pe educaţie şi pe sănătate, după modelul din occident. El se declară îngrijorat de faptul că se uită pe stradă şi la televizor şi vede tineri care nu fac nimic.

„Uitaţi-vă pe stradă. La ora 12, când eu mă duc la serviciu, centrul este plin de tineret care ce face, din ce trăieşte? Uitaţi-vă şi la televizor, la emisiuni la ora 12, toţi tinerii aranjaţi, ele tatuate pe mână. Puterea dragostei. Păi, ăia ce muncesc? Cu ce să ţii ţara asta dacă nu ai producţie? Eu am lucrat în străinătate şi pe lângă spitalul unde lucram erau 70 de fabrici în care toată lumea lucra, toată lumea producea. Asta înseamnă o societate, să produci. Noi ce producem? Ce instituţii mai avem noi de stat în Craiova? Şcolile şi două spitale şi primăriile care sunt consumatori. Ei nu sunt producători de bani. Într-o instituţie de stat sunt şapte şefi şi doi muncitori”, a mai spus craioveanul.

„Am pus câte două ştampile pe fiecare”

Atunci când a mers la vot, craioveanul nemulţumit de candidaţii la Primăria Craiova a spus că s-a gândit şi la ce este prin instituţiile de stat.

„În spitalele de stat toată lumea se uită doar să le intre în buzunar. Uitaţi-vă cine lucrează în spitale, nepoţi, rude. Dai în infirmieră se zbiară până la ultimul etaj, până la şefu cel mare. De ce? Pentru că aşa se angajează, pe non-valoare şi pe pile. Şi atunci cu cine să votez? Cu ce speranţă? Le anulai pe toate. Pusăi câte două pe fiecare. Cinstit vă spun”, a mai declarat craioveanul. Chiar dacă a anulat buletinul de vot, craioveanul nemulţumit de candidaţi spune că rămâne îngrijorat de ceea ce se întâmplă în societate.

„Toată societatea va fi restrânsă la marile poraşe, iar pământurile vor fi pentru străinătate şi ei ne vor aduce prin supremarketuri toate chimicalele. Eu lucrez în sănătate şi din ce îmi spun pacienţii este jale. Ştiţi ce este în sate? De exemplu, la Giubega cei cărora le-au murit bătrânii au demolat casele şi le-au făcut teren agricol şi îl vând. Uşor, uşor satele se distrug. Va fi faliment total”, a mai spus craioveanul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS