22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaSesiunea Parlamentului European se va ţine la Bruxelles în loc de Strasbourg

Sesiunea Parlamentului European se va ţine la Bruxelles în loc de Strasbourg

Sesiunea Parlamentului European, prevăzută săptămâna viitoare la Strasbourg, este anulată din cauza riscului sanitar prea mare. Aceasta va avea loc la Bruxelles. Anunţul a fost făcut marți de președintele PE, David Sassoli, potrivit Hotnews.

Această sesiune, prevăzută în perioada 14 – 17 septembrie, urma să fie prima în capitala alsaciană de la începutul pandemiei în Europa.
„Decizia adoptată ieri de autoritățile franceze de a clasa ansamblul departamentului Bas-Rhin în zona roșie ne obligă să reconsiderăm deplasarea la Strasbourg“, a afirmat David Sassoli.

Eurodeputații își desfășoară activitatea la Bruxelles

Potrivit tratelor europene, instituția are sediul la Strasbourg. Aici au loc 12 sesiuni plenare de trei zile și jumătate anual. În restul timpului, eurodeputații își desfășoară activitatea la Bruxelles.
Partizanii sediului unic la Bruxelles denunță în mod regulat costul financiar și ecologic generat de călătoria a circa 2.500 de persoane și faptul că imensul complex din Franța este folosit doar patru zile pe lună.

Sesiunile s-au organizat, în principal, în sistem videoconferință

De la începutul pandemiei, sesiunile s-au organizat, în principal, în sistem videoconferință, cu o prezență redusă a deputaților și a echipelor lor.

La sesiunea din septembrie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să susțină discursul asupra stării UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS