22 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica Sesiunea Parlamentului European se va ţine la Bruxelles în loc de Strasbourg

Sesiunea Parlamentului European se va ţine la Bruxelles în loc de Strasbourg

Sesiunea Parlamentului European, prevăzută săptămâna viitoare la Strasbourg, este anulată din cauza riscului sanitar prea mare. Aceasta va avea loc la Bruxelles. Anunţul a fost făcut marți de președintele PE, David Sassoli, potrivit Hotnews.

Această sesiune, prevăzută în perioada 14 – 17 septembrie, urma să fie prima în capitala alsaciană de la începutul pandemiei în Europa.
„Decizia adoptată ieri de autoritățile franceze de a clasa ansamblul departamentului Bas-Rhin în zona roșie ne obligă să reconsiderăm deplasarea la Strasbourg“, a afirmat David Sassoli.

Eurodeputații își desfășoară activitatea la Bruxelles

Potrivit tratelor europene, instituția are sediul la Strasbourg. Aici au loc 12 sesiuni plenare de trei zile și jumătate anual. În restul timpului, eurodeputații își desfășoară activitatea la Bruxelles.
Partizanii sediului unic la Bruxelles denunță în mod regulat costul financiar și ecologic generat de călătoria a circa 2.500 de persoane și faptul că imensul complex din Franța este folosit doar patru zile pe lună.

Sesiunile s-au organizat, în principal, în sistem videoconferință

De la începutul pandemiei, sesiunile s-au organizat, în principal, în sistem videoconferință, cu o prezență redusă a deputaților și a echipelor lor.

La sesiunea din septembrie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să susțină discursul asupra stării UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / Galerie foto: Universitatea II Craiova ...

Universitatea II Craiova a înregistrat vineri o...

ȘTIRI GdS

România participă la misiunea OSCE din Belarus

Ţara noastră face parte din misiunea OSCE care va investiga încălcarea drepturilor omului și fraudele electorale de la alegerile prezidențiale din Belarus.

Nelu Tătaru: Am contractat 3 milioane de doze de...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, la Brăila, că au fost contractate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin...
00:07:53

Noi acuzații la adresa lui Trump: Un fost model...

Un fost model, Amy Dorris, susține, într-un interviu pentru The Guardian, că a fost agresată sexual de actualul președinte american Donald Trump care...

Apropiații lui Aleksei Navalnîi spun că au găsit Noviciok...

Într-o sticlă de apă goală din camera de hotel a lui Aleksei Navalnîi, din oraşul siberian Tomsk, au fost detectate urme de...

Klaus Iohanis, despre promulgarea legii privind stimulentele profesorilor: ”Dacă...

În cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni președintele Klaus Iohannis a răspuns întrăbărilor adresate de jurnaliști

Turcia, atenţionată de Ursula von der Leyen să renunţe...

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a atenţionat astăzi Turcia să renunţe la orice tentativă de „intimidare“ a vecinilor săi în...