18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaReprezentanții spitalului din Berlin au anunţat că Aleksei Navalnîi a ieșit din comă

Reprezentanții spitalului din Berlin au anunţat că Aleksei Navalnîi a ieșit din comă

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului care a fost otrăvit, s-a îmbunătăţit. El a fost scos din coma indusă. Anunţul a fost făcut anunţat astăzi de spitalul Charite de la Berlin, unde se află internat Navalnîi, potrivit stiri.tvr.ro.

Pacientul e conștient și reacționează când i se vorbește. Rămân încă multe necunoscute, inclusiv posibilitatea să existe sechele pe termen lung. Medicii care îl tratează în spitalul din Berlin anunță că vor renunța „în etape“ și la ventilația artificială.
Germanii au anunțat că Navalnîi a fost, în mod clar, victima unei otrăviri cu agent neurotoxic de tip Noviciok.

Berlinul și alte țări occidentale cer explicații Moscovei

Berlinul și alte țări occidentale arată cu degetul spre Moscova și cer explicații. Tonul s-a înăsprit duminică. Germania i-a fixat Moscovei un ultimatum de câteva zile pentru ca aceasta să ofere clarificări în legătură cu ce s-a întâmplat.

Aleksei Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, s-a simţit rău pe 20 august, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul Tomsk spre Moscova.
El a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi transferat la Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS