21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaRomânii vor putea tranzita în continuare Ungaria

Românii vor putea tranzita în continuare Ungaria

Tranzitul românilor prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate, a dat asigurări ministrul ungar de Eterne Péter Szijjártó, într-o discuție telefonică avută cu Bogdan Aurescu, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Cu o zi în urmă, Viktor Orban a anunțat că Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului cazurilor de COVID-19. MAE precizează că aceste reguli se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei, potrivit hotnews.

Conform ministerului român de Externe, ministrul Bogdan Aurescu a avut sâmbătă o convorbire la telefon cu omologul său ungar Péter Szijjártó, pentru clarificări legate de noile restricții pe care Ungaria le va aplica din 1 septembrie.

MAE spune că în cadrul discuției a fost obținută confirmarea din partea ministrului Péter Szijjártó că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate. Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite.

Oficialul ungar a arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice, adaugă MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS