22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSUA: Cel puțin un mort și doi răniți după focuri de armă la un protest din Wiscounsin

SUA: Cel puțin un mort și doi răniți după focuri de armă la un protest din Wiscounsin

-

Cel puțin o persoană a fost ucisă și două rănite după în schimburi de focuri pe străzile din Kenosha (Wiscounsin), orașul american aflat la a treia noapte de proteste după ce un bărbat de culoare a fost împușcat și rănit grav de poliție, transmite Reuters.


Potrivit unei înregistrări și informațiilor care circulă pe rețelele de socializare, manifestanții au atacat un bărbat care trăsese cu arma asupra unui protestatar, iar acesta a început din nou să tragă.

Scutierii poliției au tras cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene, după căderea serii, în cei 300-400 de protestatari care au sfidat interdicția de circulație pe perioada nopții.

Departamentul condus de șeriful din Kenosha a trimis pe teren și cel puțin vehicule de patrulare blindate, cu turele din care polițiștii au tras cu gaze lacrimogene în mulțimea care arunca cu cărămizi, artificii și alte obiecte în forțele de ordine.

Tulburările au început la câteva ore după ce Guvernatorul din Wiscounsin a declarat stare de urgență ți a promis că va trimite și mai mulți membri ai Gărzilor Naționale pentru a restaura ordinea în oraș, iar mama celui împușcat, Jakob Blake Jr., a făcut apel la calm.

Doi polițiști din statul Wisconsin au fost suspendați luni și a fost deschisă o anchetă, după ce un bărbat de culoare a fost împușcat de mai multe ori în spate duminică, în fața copiilor săi, dând naștere unor noi proteste, relatează Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Modernizarea drumului județean Segarcea – Valea Stanciului, finalizată

S-a finalizat modernizarea a încă unui tronson de drum...

ȘTIRI GdS