12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaPrimarul din județul Iași care a făcut sex în sediul Primăriei cu minore traficate candidează din nou, folosind culorile PNL

Primarul din județul Iași care a făcut sex în sediul Primăriei cu minore traficate candidează din nou, folosind culorile PNL

Primarul Damian Butnariu din Mogoșești-Siret (județul Iași) candidează pentru un nou mandat, folosind culorile PNL, partid care, caz unic în județ, nu a desemnat candidat în această localitate, potrivit G4Media.

Damian Butnariu a fost exclus din rândul liberalilor, în luna ianuarie a acestui an, după ce Ziarul de Iași a dezvăluit că numele său a apărut într-un dosar de trafic de persoane: edilul făcuse sex, în sediul Primăriei, cu două minore traficate de un proxenet. La acel moment, președintele PNL, Ludovic Orban, declara că „nu o să mai candideze el, o să avem alt candidat“. Acum, întrebat despre situația de la Mogoșești-Siret, Orban a răspuns: „Nu am idee“.

Reprezentanții a patru filiale de partide din localitate au declarat, pentru G4Media, că Butnariu este susținut de PNL. Liderul Organizației Județene Iași a liberalilor, Costel Alexe, nu s-a arătat deranjat de cromatica copy-paste după cea a PNL și nici nu a dat vreo explicație pentru faptul că PNL nu are un candidat propriu în comună.

Edilul în funcție, Damian Butnariu, este candidatul cu cele mai mari șanse la funcția de primar

Edilul în funcție, Damian Butnariu, este candidatul cu cele mai mari șanse la funcția de primar în comuna ieșeană Mogoșești Siret în mandatul 2020-2024.
El candidează independent, după ce, în ianuarie, a fost exclus din PNL. Decizia excluderii a fost luată deoarece numele său a apărut într-un dosar de trafic de persoane. Concret, audiat de judecători în timpul procesului, edilul a recunoscut că a întreținut „raporturi sexuale normale şi orale“, în sediul Primăriei, cu două fete de 17 ani. Acestea erau victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcani. „Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi vândută primarului. Ulterior incidentului, a încercat să se sinucidă“, a scris Ziarul de Iași. Butnariu a plătit proxenetului 100 de lei.

Proxenetul a primit 15 ani de pușcărie

În dosar, care s-a soldat cu condamnarea proxenetului, în primă instanță, la 15 ani de închisoare, Butnariu a avut doar calitatea de martor. După dezvăluirile presei, ONG-ul Reset a depus o plângere penală împotriva edilului, plângere care nu s-a materializat într-un rechizitoriu, cel puțin până acum. „Cu siguranță a fost o luptă politică. Peste câteva zile, pe 24 ianuarie, urma să vină președintele la Iași”, este explicația lui Butnariu pentru dezvăluirea de la începutul anului.

Orban, în ianuarie: „O să avem alt candidat“

„Am fost informat (…) Nu s-a știut de lucrul ăsta. Credeți că a știut cineva? Acum s-a văzut, ca urmare a unei depoziții făcute în instanță. El a fost demis din funcția de președinte al organizației (filiala locala a PNL) și nu o să mai candideze el. O să avem alt candidat. Cum să știm de așa ceva? Dacă dumneavoastră vă imaginați că poți să știi tot ce a făcut orice candidat de primar acum 10-15-20 de ani… A trecut vremea aia în care se făcea dosarul la securitate și se știa tot despre fiecare”, declara, câteva zile mai târziu, pentru hotnews.ro, șeful pe linie de partid al lui Butnariu, Ludovic Orban. La sfârșitul lunii ianuarie, PNL Iași anunța că Butnariu a fost exclus din rândurile acestei formațiuni politice.

Butnariu și-a depus din nou candidatura, ca independent

Zilele trecute, Butnariu și-a depus din nou candidatura, ca independent. „Sunt cu bun-simț, am spus că dacă mă vor oamenii, mă opresc, dar oamenii m-au determinat, printr-o mișcare comună, să candidez”, a declarat Damian Butnariu pentru G4Media. El a negat orice legătură cu vreun partid politic, deși spune că „am primit mult oferte“.

Butnariu a evitat să răspundă atât la întrebarea cu cine va face alianță în Consiliul Local, în cazul în care va fi ales, cât și la cea referitoare la spre cine vor merge voturile alegătorilor săi în confruntarea de la Consiliul Județean: „Trebuie să le citesc programele (candidaților n.r.)“, a declarat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS