10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaAustria expulzează un diplomat rus acuzat de spionaj

Austria expulzează un diplomat rus acuzat de spionaj

Austria expulzează un diplomat rus, pe motiv că activitatea acestuia contravine Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, a anunţat Ministerul austriac de Externe, scrie rador.ro.

Astăzi, publicaţia „Kronen Zeitung” a anunţat că Austria a declarat pentru prima oară drept persona non grata un diplomat rus.

„Pot confirma că va fi expulzat un diplomat rus. Activitatea acestuia contravine Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Austriei, Claudia Türcher, la solicitarea de a comenta informaţia apărută în presa austriacă.

Spionaj industrial

Diplomatul rus, al cărui nume nu a fost divulgat, este obligat să părăseasca Austria până pe 1 septembrie. Acesta este acuzat că, pe parcursul mai multor ani, a făcut spionaj industrial în una din companiile austriece de înaltă tehnologie.

Activitatea de siponaj a diplomatului rus a fost deconspirată ca urmare a unor dezvăluiri făcute de un cetăţean autriac. Acesta lucra la compania respectivă şi susţine că angajatul ambasadei ruse l-ar fi racolat. Cetăţeanul rus a refuzat să depuna mărturii, motivând că are imunitate diplomatică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS