6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMii de libanezi au ieşit din nou în stradă

Mii de libanezi au ieşit din nou în stradă

Protestele violente au continuat şi duminică în Liban, la cinci zile după exploziile uriașe care au dus la moartea a 158 de de oameni și rănirea altor 6.000.

Manifestanții din Beirut, care cer schimbarea clasei politice, pe care o consideră coruptă în întregime, s-au confruntat cu forțele de ordine, conform digi24.ro. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor. Aceştia au aruncat cu pietre.

Manifestanţii s-au luat la bătaie cu polițiștii, apoi au atacat clădiri guvernamentale

Șocul tragediei din 4 august, când a explodat un depozit cu peste 2.700 de tone de azotat de amoniu, s-a transformat în furie. Mii de libanezi au ieșit sâmbătă în stradă și au cerut demisia politicienilor de la putere. La un moment dat, protestele au degenerat și manifestanții s-au luat la bătaie cu polițiștii, apoi au atacat clădiri guvernamentale. Pe una dintre ele au vrut să o transforme în „sediul Revoluției”. Evenimentele au degenerat, pe măsură ce s-a lăsat seara. Un polițist a murit și peste 200 de manifestanți au fost răniți.

Oamenii vor ca toți cei de la putere să plece

Oamenii vor ca toți cei de la putere să plece. Îi consideră responsabili de tragedie și de situația gravă în care a ajuns țara din cauza corupției și a incompetenței. La presiunea străzii, doi miniștri au demisionat duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS