17.6 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica National Teodorovici: Mi-am depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD

Teodorovici: Mi-am depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici anunţă că şi-a depus candidatura pentru conducerea partidului, în condiţiile prevăzute de Statutul validat de Tribunalul Bucureşti, anunță news.ro. Teodorovici face apel la responsabilitatea membrilor de partid care vor participa la Congres să nu accepte un simulacru de alegeri, în care preşedintele să fie ales cu votul unanimităţii. ”Nu voi valida alegerea unui preşedinte printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului”, anunţă Teodorovici.

”Nu vreau să validez alegerea în mod nestatutar şi nedemocratic a unui preşedinte PSD! Cu atât mai mult, nu voi valida alegerea unui preşedinte printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua şansele altor potenţiali candidaţi sau a le anula pe cele ale candidaţilor care ar putea să se decidă în ultimul moment, a scris Teodorovici pe Facebook.

Acesta afirmă că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii, în condiţiile prevăzute de statutul PSD, validat de Tribunalul Bucureşti.

”Am ales să particip la orice competiţie electorală fundamentată pe aceleaşi reguli! Fac apel la responsabilitatea tuturor membrilor PSD care vor participa la Congres, indiferent de funcţia pe care o ocupă în partid şi de organizaţia judeţeană de care aparţin, să înţeleagă că PSD nu are nevoie, în special în situaţia actuală, să se prezinte în faţa electoratului cu un simulacru de alegeri, cu oameni ascunşi în spatele unor liste şi, mai ales, cu riscul participării unui singur candidat şi care să fie ales, eventual, cu unanimitate de voturi, ca în vremurile pe care le speram apuse!”, a mai scris Teodorovici.

Anterior, acesta atrăgea atenţia că Statutul PSD prevede candidaturi pentru fiecare funcţie din partid, nu pe baza unor moţiuni, în echipă, aşa cum a decis recent Comitetul Executiv al PSD.

De asemenea, Teodorovici afirma că orice modificare de Statut trebuie aprobată de Congres, lucru care nu s-a întâmplat, şi acuza că ”reforma” în PSD începe ”cu un mare furt”.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu anunţă că-l susţine pe Teodorovici, pe care-l consideră ”singura şansā pentru a ne putea recupera partidul”.

”Eugen Orlando Teodorovici şi-a depus candidatura pentru funcţia de Presedinte al PSD! În conformitate cu Statutul actual al partidului. Pe care Ciolacu îl calcā în picioare cu bocancii primiţi de la cazarmā. Îl sustin pe Eugen şi ar trebui sā o faceţi şi voi! Este singura sansā pentru a ne putea recupera partidul”, a scris Ştefănescu pe Facebook.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, vineri, proiectul politic cu care candidează la Congres.

Congresul PSD este programat pentru 22 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu...

ȘTIRI GdS

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu 1-0. După succesul de la Alexandria, gruparea antrenată de Mario Găman s-a impus la limită,...

„U” Craiova – FC Voluntari, scor 0-0. Să ne...

min. 28. Cei de la Voluntari reclamă un henț în careu la Nicușor Bancu, dar centralul partidei nu ia în seamă și...

Motociclist din Sibiu, lovit de o mașină la Novaci

În urmă cu puțin timp, în localitatea Novaci a avut loc un eveniment rutier, iar polițiștii care au efectuat cercetarea la fața...

China anunţă represalii împotriva SUA, după interzicerea aplicaţiilor TikTok...

Guvernul chinez a anunţat sâmbătă că introduce un mecanism care îi va permite să restrângă activităţile companiilor străine, o măsură văzută în...

Operațiunea „Masca”, la final

Premierul Ludovic Orban a anunţat că a fost finalizată achiziţia de măşti de protecţie pentru persoanele aflate în situaţii materiale dificile şi...

Ciolacu se face frate cu Ponta după alegerile locale

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a anunţat că a semnat cu Victor Ponta un acord post-electoral, în baza căruia PSD şi Pro România...