15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMinistrul Mediului anunţă astăzi data de start a programului Casa Eficientă Energetic

Ministrul Mediului anunţă astăzi data de start a programului Casa Eficientă Energetic

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, susţine miercuri o conferinţă de presă în care va anunţa data de start a programului Casa Eficientă Energetic pentru populaţie.

De asemenea, Alexe va oferi detalii despre lansarea în consultare publică a ghidului pentru programul Casa Eficientă Energetic pentru instituţii publice (şcoli, grădiniţe).

Proprietarii de case din România vor putea accesa o primă în valoare de maxim 15.000 de euro, prin care îşi pot eficientiza din punct de vedere energetic imobilele, a anunţat, în data de 12 mai, ministrul Mediului, Costel Alexe, în conferinţa de lansare în consultare publică a Ghidului de finanţare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic”.

El a precizat că, în prezent, în România există case care pierd prin pereţi cel puţin 30% din energia pe care au în interior, 25% prin acoperişuri şi 25% prin ferestre.

Ministrul de resort a estimat atunci că de Programul „Casa Eficientă Energetic”, al cărui buget este de 100 de milioane de euro, vor putea beneficia aproximativ 9.000 de proprietari de case. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS