16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCoronavirus Madrid: Masca de protecție, obligatorie și în spațiile publice exterioare

Coronavirus Madrid: Masca de protecție, obligatorie și în spațiile publice exterioare

Madridul a devenit marţi ultima regiune continentală a Spaniei care introduce purtarea obligatorie a măştii pentru a preveni răspândirea coronavirusului, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Acoperirea feţei este acum obligatorie în locuri publice exterioare şi interioare, chiar şi când distanţa minimă de securitate de 1,5 metri poate fi menţinută, a declarat preşedinta regiunii Isabel Diaz Ayuso.

Singurele excepţii sunt în timpul activităţilor sportive sau din motive de sănătate, a adăugat ea.
Evenimentele publice şi private vor avea loc cu maximum 10 persoane şi barurile şi restaurantele se vor închide la 1.30 am (00:30 GMT).

Purtarea măştii este acum obligatorie în toată Spania continentală, Insulele Canare fiind singura regiune fără o asemenea regulă.

Numărul infecţiilor a crescut în regiunea Madrid, cu 6,6 milioane de locuitori, deşi nu la fel de rapid ca în Catalonia, Aragon şi Navarra.

Peste 10 focare au fost identificate în capitala Spaniei, cu 1.200 de cazuri de noi infecţii înregistrate în ultima săptămână, potrivit datelor oficiale. Rata de infecţie este de 19 la 100.000 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS