22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalAchitare pentru Darius Vâlcov într-un dosar în care este judecat pentru instigare la dare și luare de mită

Achitare pentru Darius Vâlcov într-un dosar în care este judecat pentru instigare la dare și luare de mită

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost achitat vineri într-un dosar în care este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Decizia a fost luată de Tribunalul Gorj și nu este definitivă. Vâlcov este condamnat la închisoare în alte două dosare de corupție, una dintre sentințe fiind pronunțată chiar în acestă săptămână.

În acelaşi dosar sunt trimise în judecată alte trei persoane, iar magistrații au decis achitarea și în cazul acestora, scrie Mediafax. Ceilalţi trei inculpaţi în dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii judecaţi pentru dare de mită şi un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită.

„Achită pe inculpatul C.E. pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Achită pe inculpatul D. M. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată. Achită pe inculpata C.-S. E.-M. pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată. Achită pe inculpatul V. D.-B. pentru săvârşirea infrcţiunilor de instigare la dare de mită şi instigarea la luarea de mită. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei sentinţei penale”, a decis instanța.

Fostul ministru este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Vâlcov ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS