12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOrban după decizia CCR privind dublarea alocațiilor pentru copii: Nu există resursele financiare

Orban după decizia CCR privind dublarea alocațiilor pentru copii: Nu există resursele financiare

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor copiilor, dar va fi căutată o soluţie pentru ca alocaţiile să crească în acest an. Este prima reacție a lui Orban după ce Curtea Constituțională a respins miercuri contestația Guvernului și a dat undă verde dublării alocațiilor pentru copii, așa cum prevede legea votată de PSD.

„Vom găsi o soluţie împeună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile”, a declarat Ludovic Orban, joi, răspunzând unei întrebări a unei jurnalist

Sesizarea Guvernului Orban privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă miercuri de Curtea Constituțională. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea prin care era respinsă Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Premierul Ludovic Orban a susținut în mai multe rânduri că nu este posibilă dublarea alocațiilor, efortul financiar fiind de 7 miliarde de lei.

În decembrie 2018, Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă a PSD de dublare a alocațiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS