16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCîțu anunță că programul “Noua casă” va fi adoptat joi

Cîțu anunță că programul “Noua casă” va fi adoptat joi

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că joi urmează a fi adoptat, printre altele, programul „Noua Casă”, deși economiștii au arătat că va duce la creșterea prețurilor locuințelor. Printre cei care au criticat forma programului se află Dan Bucșa, de la UniCredit Bank Londra, și Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

“Săptămâna trecută am avut în primă citire câteva dintre actele normative care vizează proiectele pe care le derulează Ministerul Finanțelor și aici includem și programul de garanții pentru companii mari prin EximBank. Ele vor fi aprobate în ședința de Guvern de joi. Acestea sunt: Noua Casă, acel program cu garanții pentru companii mari, garanții leasing, un program pentru factoring. Toate acestea care țin de Ministerul Finanțelor Publice vor fi cât mai rapid (adoptate n.r.)”, a spus Cîțu, într-o conferință organizată de Ziarul Financiar.

Săptămâna trecută, Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, spunea că majorarea plafonului pentru creditele pentru achiziția de locuințe noi de la 70.000 de euro, la cel puțin 140.000 de euro, prin noul program „Noua casă”, ar putea duce la creșterea prețurilor locuințelor, el fiind sigur de acest lucru.

De asemenea, și Iancu Guda, în diferite emisiuni TV a spus că se vor umfla artificial prețurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS