22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal între liberali și pesediști pe tema ecologizării lacului de la Vădeni și COVID

Scandal între liberali și pesediști pe tema ecologizării lacului de la Vădeni și COVID

Scandal între PNL și PSD Gorj pe tema ecologizării lacului de acumulare de la Vădeni, din Târgu Jiu, și a gestionării ultimelor cazuri de coronavirus.

Prefectul demisionar de Gorj, Cristinel Rujan (cu un pas în PSD), șeful Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu (președintele executiv al PSD Gorj), au coordonat la finalul săptămânii trecute o acțiune de ecologizare a lacului de acumulare de la Vădeni (Târgu Jiu), plin de peturi în urma viituruii care a avut loc recent pe râul Jiu.

PNL Gorj a criticat aspru acțiunea respectivă, dat fiind faptul că în Gorj s-au înmulțit cazurile de coronavirus și autoritățile nu iau măsurile necesare pentru a limita îmbolnăvirile.

„În timp ce numărul gorjenilor infectați cu SARS-CoV-2 a depășit 400, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, și prefectul Cristinel Rujan se comportă ca și când nu ar exista COVID-19. Partidul Național Liberal, filiala Gorj, solicită președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și prefectului de Gorj, Cristinel Rujan, să ia măsurile necesare pentru limitarea îmbolnăvirilor și să informeze cetățenii despre riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19. Felul în care președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și prefectul în funcție Cristinel Rujan – anunțat recent membru PSD – gestionează criza de sănătate arată că cei doi împărtășesc crezul conducerii centrale a partidului, care a măcelărit legislația, ceea ce a determinat creșterea exponențială a numărului de români infectați. Peste 400 de persoane care aveau COVID-19 s-au externat la cerere din spitalele din România, deoarece PSD a făcut în așa fel încât acest lucru să fie posibil“, conform PNL Gorj, care a transmis un punct de vedere într-un comunicat de presă.

PSD Gorj: Recomandăm PNL Gorj să nu își mai ascundă gunoiul sub preș!

La rândul lor, șefii PSD Gorj au transmis o replică în care menționează faptul că PNL Gorj dă dovadă, în continuare, prin reprezentantul său de frunte, Dan Vîlceanu, „de o crasă lipsă de bun-simț și de o lipsă de preocupare îngrijorătoare, din partea unui partid de guvernământ, față de problemele reale pe care cetățenii le întâmpină“.

„Până și un deputat de „talia” lui Dan Vîlceanu, european până în măduva oaselor, ar trebui să știe că PSD curăță mizeria și pe timp de epidemie, chiar dacă PNL încearcă să ne convingă că este mai bine să o ascundem sub preș… Mai mult, ce nu a înțeles deputatul Vîlceanu este că nu e ca și cum participanții la acțiunea de ecologizare de la barajul Vădeni s-ar fi strâns într-un birou, din vreo instituție publică, pentru a da pe gât pahare de whisky și pentru a fuma. Au întreprins o acțiune utilă pentru comunitate și mediu, dând dovadă de spirit civic și altruism într-o zi de weekend în care ar fi putut opta să facă orice altceva. În concluzie, le recomandăm liberalilor, în general, nu numai celor gorjeni, să nu își mai ascundă gunoiul sub preș! Să învețe să facă mai mult pentru societatea pe care pretind că vor să o guverneze și mai puțin pentru folosul propriu și al clientelei care gravitează în jurul banilor publici pe care PNL îi administrează“, conform unui comunicat transmis de Biroul de presă al PSD Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS