14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul Rujan vrea să intre în politică după ce 15 ani a fost înalt funcționar public

Prefectul Rujan vrea să intre în politică după ce 15 ani a fost înalt funcționar public

Prefectul demisionar de Gorj, Cristinel Rujan, vrea să intre în politică, după ce a renuțat la statutul de înalt funcționar public. Acesta era de 15 ani înalt funcționar public, însă a renunțat la acest lucru în momentul în care a decis să demisioneze.

Motivul este legat de numeroasele controale de care prefectul spune că a avut parte după schimbarea guvernului. Rujan era singurul prefect care își păstrase funcția, fiind venit prin transfer din administrația centrală. Abia în 28 august, activitatea lui Cristinel Rujan putea fi evaluată de către guvern și s-ar fi putut decide detașarea acestuia pe un post corespunzător.

Nu a fost cazul pentru că Rujan, care este și profesor la Universitatea „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu, a decis să renunțe la funcție. Fostul prefect de Gorj are deja pregătit un înlocuitor care va fi numit în fruntea prefecturii în scurt timp.

Astfel, un director din cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj este susținut pentru postul de prefect de Gorj. Este vorba de directorul economic Cosmin Petrișor Pistol. Acesta este favorit să îi ia locul prefectului demisionar Cristinel Rujan. Cosmin Pistol beneficiază de susținere din partea PMP.

Rujan a fost coleg cu Ludovic Orban la PL 93

Cristinel Rujan s-a declarat interesat să revină în politică, după o perioadă lungă de timp. Acesta a precizat că a fost înscris în PL 93, unde a fost coleg cu actualul premier Ludovic Orban. Cei doi se cunosc foarte bine, însă drumurile lor s-au despărțit în timp.

Rujan a optat pentru o carieră în administrația centrală, iar Ludovic Orban a rămas în politică. Fostul prefect de Gorj a primit deja o ofertă de a se înscrie în PSD Gorj. Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a declarat că, dacă va intra în partid, Cristinel Rujan va fi pus pe lista de candidați de la Consiliul Județean Gorj, pe un loc eligibil și este luată în calcul varianta de a fi desemnat vicepreședinte, în cazul în care PSD va obține majoritatea.

Cristinel Rujan a spus că a luat act de propunere și va purta în zilele următoare o discuție cu liderii PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, președintele executiv și șeful Consiliului Județean Gorj. Rujan era văzut și ca un candidat cu șanse pentru postul de primar de Târgu Jiu, însă PSD Gorj l-a desemnat deja candidat pe fostul prefect de Gorj, Ciprian Florescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS