-4.4 C
Craiova
duminică, 17 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Politica Europa Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea faţă de evenimentele din Serbia

Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea faţă de evenimentele din Serbia

Comisia Europeană şi-a exprimat joi preocuparea faţă de evenimentele din Serbia şi a atras atenţia că drepturile fundamentale ale cetăţenilor trebuie respectate, transmite dpa.

‘Este adevărat că evoluţiile din Serbia, pe care le-am urmărit îndeaproape în ultimele două zile, dau motive de preocupare’, a declarat Ana Pisonero, purtătoare de cuvânt a Comisiei, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că, chiar dacă revine guvernului să decidă ce măsuri sunt necesare în contextul pandemiei COVID-19, acestea nu ar trebui să afecteze în mod disproporţionat drepturile fundamentale.

‘Aceasta se aplică, desigur, şi dreptului de a protesta paşnic. Acesta este un drept fundamental într-o societate democratică’, a afirmat Ana Pisonero. ‘Orice folosire a forţei trebuie să fie calibrată şi proporţională în orice moment’, a adăugat ea.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, întâlnirea dintre preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi premierul kosovar Avdullah Hoti, programată duminică, la Bruxelles, în cadrul dialogului Serbia-Kosovo facilitat de Uniunea Europeană, se va desfăşura conform planului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Austria prelungește lockdown-ul și în februarie

Austria a anunțat, duminică, prelungirea carantinei generalizate instituită pentru oprirea răspândirii coronavirusului. Lockdown-ul va fi prelungit până în 8 februarie, obiectivul fiind ca după...

Italia înăspreşte din nou restricțiile. Trei zone roșii

Italia înăspreşte din nou restricțiile în contextul pandemiei de COVID-19, din cauza creşterii numărului cazurilor, iar de duminică trei zone sunt desemnate drept aşa-numite zone roşii.

Traian Băsescu s-a vaccinat și el împotriva Covid 19

Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat sâmbătă împotriva Covid la centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. ”În conformitate...

Germania a trimis la Moscova dosarul privind otrăvirea lui...

Germania a trimis la Moscova mai multe elemente ale anchetei judiciare cu privire la presupusa otrăvire a opozantului Kremlinului, Alexei Navalnîi, chiar înainte de...

Cîțu: Până în septembrie vor putea fi vaccinați 10,4...

Cîțu: Până în septembrie vor puea fi vaccinați 10,4 milioane de români

UE instituie sancţiuni împotriva ministrului sirian de externe

Bunurile ministrului de externe sirian Faisal Mekdad din Uniunea Europeană au fost îngheţate şi acesta nu va mai putea călători în blocul comunitar, după...