6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUn sat rusesc, băgat în carantină cu tranșee anti-coronavirus

Un sat rusesc, băgat în carantină cu tranșee anti-coronavirus

Un sat siberian a fost înconjurat cu tranșee de autorități pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, după ce un șaman infectat a declanșat un focar de infecții printre localnici, informează The Moscow Times.

Satul Shuluta din republica autonomă Buriatia, parte a Federației Ruse, a înregistrat 37 de cazuri de coronavirus în rândul celor 390 de locuitori, iar o treime din populație a avut contact cu cei bolnavi.

O femeie infectată a efectuat un ritual șamanic alături de zeci de săteni în data de 10 iunie și se crede că focarul a pornit de la ea, a declarat pentru Reuters Ivan Alheyev, conducătorul districtului în care se află satul Shuluta.

Muncitorii aduși la fața locului au săpat două tranșee adânci, realizând „un inel aproape complet” în jurul satului ca măsură preventivă, a scris pe Facebook în data de 29 iunie purtătoarea lui de cuvânt, Dora Khamaganova.

Ea a explicat că tranșeele au fost săpate nu doar pentru a-i proteja și izola pe săteni, dar și pentru a-i împiedica pe turiștii care se îndreaptă spre parcul național Tunka, aflat lângă Lacul Baikal, să treacă prin sat.

„Acest trafic s-a oprit când al doilea șant a fost săpat”, a spus Khamaganova, referindu-se la Shuluta ca la un loc „strategic”.

Singurul drum către Shuluta care nu a fost distrus de tranșee este patrulat de garda națională rusă și oficiali locali, având drept de trecere doar ambulanțele și livrările de alimente.

Republica Buriatia, aflată la 5.500 de kilometri de Moscova, a înregistrat 3.141 de cazuri de COVID-19 până miercuri. Autoritățile au extins restricțiile impuse până la finalul lunii iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS