22 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Politica Europa Guvernul german a aprobat o strategie națională pentru egalitatea de gen

Guvernul german a aprobat o strategie națională pentru egalitatea de gen

Guvernul federal german a aprobat o nouă strategie pentru combaterea inegalității de gen, prima de acest fel în Germania. Strategia cu nouă puncte își propune să reducă diferențele salariale dintre femei și bărbați și să pună mai multe femei în poziții de conducere, relatează Deutsche Welle.

Planul adoptat miercuri, denumit „Puternici pentru viitor”, a fost prezentat de Franziska Giffey, ministrul german pentru Familii în cadrul unei conferințe de presă ținute în Berlin.

„Strategia reprezintă un angajament comun pentru egalitate al guvernului german. Toate departamentele au fost implicate activ. Doar în acest fel putem să ne asigurăm că subiectul egalității nu va mai fi văzută ca fiind o problemă doar a ministerului pentru Femei, ci o problemă pentru toate ministerele”, a declarat Giffey.

Aceasta a afirmat că a durat „zeci de ani” ca întregul cabinet să își ia acest angajament și că subiectul nu va mai rămâne doar în sarcina ministerului pentru Familii.

Marți legiuitorii au aprobat constituirea unei fundații federale pentru egalitate de gen care va fi responsabilă cu implementarea planului stabilit de guvern.

„Articolul 3 al Constituției afirmă că statul va promova egalitatea efectivă între femei și bărbați”, a declarat Giffey pentru Rheinische Post înaintea prezentării planului.

Acesta va cuprinde nouă obiective privind egalitatea care, odată aprobate, vor fi susținute de legislație specifică în fiecare din ministerele federale.

Obiectivele includ reducerea diferențelor între femei și bărbați în ceea ce privește nivelul de salarizare și pensii și îmbunătățirea oportunităților pentru femei ca acestea să fie la același nivel cu cele ale bărbaților.

În acest scop ministrul german a anunțat că va exista o prevedere menită să crească numărul femeilor în consiliile de administrație și supervizare prin introducerea obligativității de a angaja cel puțin o femeie în consiliile care au cel puțin 4 membri.

Strategia urmărește de asemenea să extindă legea care stipulează că femeile trebuie să constituie cel puțin 30% din membrii consiliilor de administrație astfel încât aceasta să se aplice pentru peste 600 de companii comparativ cu 105 din prezent.

„Mereu este adusă în discuție problema angajării femeilor care nu sunt calificate…Eu nu pot accepta niciodată [întrebarea] aceasta”, a declarat Giffey.

„Când companiile îmi spun ‘uite, suntem o companie tehnologică, nu avem femei calificate’ eu mereu le răspund ‘ele au fost în liceu, la facultate, unde au dispărut toate?'”, a mai afirmat ministrul german, subliniind că „nu putem accepta asta”.

„Nu vorbim de plasarea unor persoane necalificate în poziții de conducere. Vorbim despre performanțe individuale și abilitate, care bineînțeles sunt regăsite la toți oamenii. Dar vorbim și despre faptul că nu poți zice că avem mai puțin de 10% femei care sunt potrivit, eficiente și competente. Eu nu pot accepta asta. În acele locuri trebuie să ne uităm încă odată la ce se întâmplă”, a concluzionat Franziska Giffey.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a...

Bayern Munchen se poate spune că este...

ȘTIRI GdS

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova

Ludovic Orban, atac la autorităţile din Republica Moldova. Declarația a fost făcută la Craiova. Ce le-a atras atenția premierul României.

Protestatarii bulgari îi dau un ultimatum lui Boiko Borisov

După mai bine de o lună de proteste împotriva guvernului de la Sofia, protestatarii bulgari l-au somat miercuri pe premierul Boiko Borisov să...

Lui Bashar al Assad i s-a făcut rău în...

Bashar al Assad, preşedintele Siriei, a suferit miercuri o cădere a tensiunii arteriale timp de câteva minute, în timp ce ţinea un...

Ce măsuri se vor lua pentru alegerile locale, pentru...

Premierul Ludovic Orban a anunțat în Parlament că alegerile locale, programate pe 27 septembrie, pot avea loc în condiții de siguranță, fără...

Moțiunea de cenzură va fi votată în septembrie

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat miercuri, la Antena 3, că votul asupra moțiunii de cenzură va avea loc în Parlament în...

Pe 17 august PSD va depune moțiunea de cenzură

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri, la dezbaterea din Parlament la care participă premierul Ludovic Orban, că social-democrații vor...