18.5 C
Craiova
luni, 10 august, 2020
Știri de ultima oră Politica National Senat: Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

Senat: Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

Senatul a adoptat, astăzi, propunerea legislativă a UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale pe 27 septembrie.

Comisia Juridică a decis în cursul dimineții să respingă proiectul inițiat de Guvern care prevedea același lucru și să-l promoveze pe cel al UDMR cu noi amendamente.

PSD și PMP au depus un amendament la proiectul UDMR care permite partidelor politice fără grupuri parlamentare în ambele Camere să aibă reprezentanți în secțiile de votare. Cu alte cuvinte partidele mici ca ALDE, PRO România PP-USL au dreptul la membri în Birourile, dar și în secțiile de votare.

Un alt amendament PSD introdus în proiectul de lege prevede ca partidele să poată folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie.

În cadrul dezbaterilor Comisia Juridică a respins amendamentul USR care prevedea că desfășurarea votului va avea loc timp de 2 zile.

Pe ordinea de zi a Comisiei Juridice s-au aflat două propuneri legislative una inițiată de UDMR și alta de Guvern. Senatorii juriști au dat raport de respingere proiectului de lege inițiat de Guvern.
Inițiativa legislativă a UDMR a trecut de Senat și intră în dezbaterea Camerei Deputaților care este și forul decizional în acest caz.

Reamintim că PSD și PNL au căzut la pace în ceea ce privește data alegerilor. Astfel scrutinul pentru alegerea primariilor și șefiilor de Consilii Județene se va desfășura în data de 27 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova

Ce venituri au directorii de la Termo Craiova. GdS prezintă salariile încasate de directorii de la societățile deținute sau controlate de primărie.

Energia electrică din Oltenia, preluată de australieni?

Mai multe companii intrnaționale se luptă pentru preluarea activelor din românia ale grupului CEZ. Printre competitori se află și un consorțiu românesc de...

Petrecere de peste 100 de persoane, stricată de poliţişti...

Petrecere de peste 100 de persoane, stricată de poliţişti şi jandarmi.

O piață de un milion de lei, transformată în...

O fostă piață din Craiova în care primăria a investit un milion de lei a fost transformat în groapă de gunoi și...

UEFA a stabilit posibilii adversari ai Științei din turul...

UEFA a stabilit astăzi subgrupele pentru tragerea la sorți de mâine a turului 1 preliminar al Ligii Europa. Universitatea Craiova este cap...

Paul Papp și Alexandru Tudorie, la o semnătură de...

Universitatea Craiova este aproape de primele transferuri ale perioadei de mercato din vară. Paul Papp, fundaș central rămas liber de contract după despărțirea de Sivasspor și Alexandru Tudorie, atacantul celor...