10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMoțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a fost adoptată

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a fost adoptată

Camera Deputaților a adoptat astăzi moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Sănătății. Intitulată  „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, moțiunea a fost votată de 164 de deputați.

Trecerea unei moțiuni simple nu implică automat și demiterea ministrului, fiind o formă de control parlamentar fără efecte juridice.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus marţi, la Parlament, la dezbaterea moţiunii simple „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, că „nu ar fi drept” faţă de populaţie şi de corpul medical să plece în aceste moment şi că și-ar fi dorit ca cineva să îi ceară demisia în perioada martie-aprilie, când „se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare”.

Moţiunea intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost semnată de 93 de deputaţi ai PSD și a fost prezentată în plen de deputatul PSD Georgeta Holban.

PSD susţine că Nelu Tătaru „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

„Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia. Guvernul LuCoVid și Ministerul Sănătății blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care ar fi arătat care este realitatea despre această pandemie”, se mai arată în textul moţiunii.

Social-democraţii fac referire şi la faptul că pacienţii cu boli cronice nu au acces în spitale.

PSD a mai trecut, în ultimele săptămâni, moțiune simple împotriva a mai mulți miniștri precum Violeta Alexandru, Monica Anisie, Marcel Vela, Adrian Oros sau Florin Cîţu. Dezbaterea moţiunii depuse împotriva ministrului Ion Ştefan a fost amânată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS