14.5 C
Craiova
marți, 22 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica International Rusia a recunoscut „accidental” o căsătorie homosexuală

Rusia a recunoscut „accidental” o căsătorie homosexuală

Autoritățile din Rusia par să fi recunoscut o căsătorie între două persoane de același sex după ce a trimis o decizie de impunere fiscală unui cunoscut activist pentru drepturile LGBT care s-a căsătorit cu partenerul de viață în Statele Unite, relatează The Moscow Times.

Igor Kochetkov, directorul unui ONG pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBT, a anunțat că a primit luna aceasta o deducere de la fiscul rus din în numele soțului său.

„Statul a realizat această deducere fiscală și astfel ne-a recunoscut căsătoria”, a scris Kochetkov pe Facebook cu ocazia aniversării a trei ani de căsnicie.

Rusia nu permite căsătoriile între persoane de același sex însă legile privind dreptul familiei recunosc căsătoriile înregistrate în străinătate atât timp cât ele nu sunt între rude apropiate sau persoane care sunt deja căsătorite.

„Din moment ce niciunul dintre noi nu este într-o altă căsătorie, nu suntem rude apropiate, părinți adoptivi sau copii adoptați…căsătoria noastă este recunoscută în Rusia”, a scris Kochetkov.

În 2018, un funcționar al primăriei din Moscova a ștampilat certificatul de căsătorie al unui cuplu homosexual care s-a căsătorit în Danemarca. Autoritățile au negat ulterior recunoașterea căsătoriei iar între timp cuplul a fugit din Rusia ca urmare a amenințărilor primite.

Săptămâna viitoare rușii vor fi chemați la urne să voteze un pachet de modificări constituționale care, pe lângă că i-ar permite președintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, prevăd menţionarea lui Dumnezeu în Constituţie şi fixarea principiului că o căsătorie nu poate fi posibilă decât între un bărbat şi o femeie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecZiua scoate în evidență probleme legate de...

ȘTIRI GdS

Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Liviu Dragnea privind...

Liviu Dragnea a pierdut un nou proces prin care cerea dizolvarea PSD, după ce Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea fostului lider al...

Italienii aprobă prin referendum reducerea numărului de parlamentari

Între 60% şi 64% din alegătorii care s-au prezentat la vot au votat pentru reducerea numărului de parlamentari din Italia de la...

Aleksei Navalnîi spune că în corpul său au fost...

Disidentul rus Aleksei Navalnîi susţine că în corpul său au fost găsite urme ale substanţei neurotoxice Noviciok. Acesta a fost transferat într-un...

Surprize la Primăria Generală a Capitalei? Ce cote au...

Bookmakerii au stabilit că Nicuşor Dan are prima şansă la câştigarea alegerilor în Bucureşti.

Cîţu: Nu vom permite în acest an o creştere...

O creştere a punctului de pensie nu va fi permisă peste ceea ce s-a putut realiza până în acest moment, a declarat,...

Iohannis, intervenție în conflictul din Belarus, alături de președinții...

Preşedinţii României, Klaus Iohannis, Lituaniei, Gitanas Nauseda, şi Poloniei, Andrzej Duda, îşi afirmă voinţa, într-o declaraţie comună, pentru susţinerea poporului Belarusului în...