14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalAutoritățile nu vor mai putea face achiziții directe odată cu prelungirea stării de alertă în România

Autoritățile nu vor mai putea face achiziții directe odată cu prelungirea stării de alertă în România

Achizițiile în domeniul medical nu vor putea fi făcute prin achiziție directă odată cu prelungirea stării de alertă în România, din 16 iunie, ci se revine la procedura legală de dinainte de pandemie, au anunțat secretarul de stat Raed Arafat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Aceasta era una dintre condițiile PSD pentru a vota în parlament pentru prelungirea stării de alertă.

„În cadrul prelungirii stării de alertă nu se mai regăsesc propuneri privind achiziţii directe sau alte propuneri care nu sunt necesare în această fază”, a declarat Raed Arafat la finalul ședinței în care Guvernul a adoptat actul normativ privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Reamintim că achizițiile de bunuri și servicii în domeniul medical au fost posibile prin negociere directă atât pe durate stării de urgență, cât și pe durata stării de alertă în România, conform unor acte normative adoptate de guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS