22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGiugea acuză PSD că a administrat prost Craiova

Giugea acuză PSD că a administrat prost Craiova

Şeful PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, a simţit nevoia să anunţe că Nicolae Giugea, candidatul liberalilor la primăria municipiului, beneficiază de susţinere ”totală” din partea organizaţiei de partid. Declaraţia politică a fost făcută de Oprea în cadrul conferinţei de presă organizate vineri, la sediul partidului.

În aceeaşi conferinţă, deputatul Nicolae Giugea, a acuzat că în perioada 2012-2020, două mandate în care oraşul a fost condus de PSD, primăria a plătit ”amenzi” de 2,8 milioane euro din cauză că nu a executat întocmai proiectele cu fonduri UE. ”Este vorba despre corecţii financiare, adică sancţiuni pe care Primăria Craiova le-a primit pentru că nu a respectat ceea ce semnase. Altfel spus, craiovenii au plătit din buzunarul lor incompetenţa administraţiei PSD”, a spus Giugea.

”Se plânge că nu are bani, dar nu a venit cu nici o măsură concretă”

Deputatul l-a acuzat pe actualul primar, Mihail Genoiu, că nu a susţinut cauza Craiovei atunci când puterea PSD a tăiat din venituri la bugetul oraşului. ”Primarul Mihail Genoiu se plânge că nu mai are bani la buget, dar în vara lui 2019, când, prin trecerea plăţii unor contribuţii şi servicii sociale de la Guvern la administraţiile publice locale, s-au creat mari dezechilibre în bugetele primăriilor, dl Genoiu a tăcut. Acum se plânge că nu are bani, dar nu a venit cu nicio măsură concretă pentru a relansa investițiile din Craiova”, a mai afirmat Giugea.

Deputatul a mai anunţat că în curând va organiza un simpozion economic la Craiova, cu participarea unor potenţiali investitori germani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS