16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalGarda Națională din Minnesota a deschis focul asupra unui vehicul

Garda Națională din Minnesota a deschis focul asupra unui vehicul

Un soldat din Minneapolis a deschis focul asupra unui autovehicul aflat în mișcare după ce acesta a accelerat și șoferul a ignorat avertismentele să oprească sau să se întoarcă din drum. Este al doilea caz cunoscut în care un membru al Gărzii Naționale folosește arma din dotare în timpul protestelor din Statele Unite, a relatat comandantul Gărzii Naționale din Minneapolist, potrivit Military.com.

„Soldatul nostru a tras trei cartușe ca răspuns al unei amenințări directe” din partea unui autovehicul care s-a îndreptat spre o poziție a forțelor de ordine susținute de Gardă, a afirmat gen. Jon Jensen, comandantul adjunct al Gărzii Naționale din Minnesota.

Vehiculul „și-a schimbat apoi direcția și a fugit de la fața locului”, a anunțat acesta în timpul unei conferințe de presă susținute cu guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz.

Jensen nu a precizat dacă ocupanții autovehiculului au fost loviți și nu au existat informații imediate cu privire la arestări efectuate în legătură cu incidentul.

În Louisville, Kentucky, membri ai Gărzi Naționale și poliția au ripostat după ce au fost trase focuri în direcția lor în timp ce încercau să spargă incidentele la o piață alimentară, ucigând un bărbat încă neidentificat, a anunțat șeful departamentului de poliție din Louisville.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS