21.6 C
Craiova
marți, 7 iulie, 2020
Știri de ultima oră Politica International Garda Națională din Minnesota a deschis focul asupra unui vehicul

Garda Națională din Minnesota a deschis focul asupra unui vehicul

Un soldat din Minneapolis a deschis focul asupra unui autovehicul aflat în mișcare după ce acesta a accelerat și șoferul a ignorat avertismentele să oprească sau să se întoarcă din drum. Este al doilea caz cunoscut în care un membru al Gărzii Naționale folosește arma din dotare în timpul protestelor din Statele Unite, a relatat comandantul Gărzii Naționale din Minneapolist, potrivit Military.com.

„Soldatul nostru a tras trei cartușe ca răspuns al unei amenințări directe” din partea unui autovehicul care s-a îndreptat spre o poziție a forțelor de ordine susținute de Gardă, a afirmat gen. Jon Jensen, comandantul adjunct al Gărzii Naționale din Minnesota.

Vehiculul „și-a schimbat apoi direcția și a fugit de la fața locului”, a anunțat acesta în timpul unei conferințe de presă susținute cu guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz.

Jensen nu a precizat dacă ocupanții autovehiculului au fost loviți și nu au existat informații imediate cu privire la arestări efectuate în legătură cu incidentul.

În Louisville, Kentucky, membri ai Gărzi Naționale și poliția au ripostat după ce au fost trase focuri în direcția lor în timp ce încercau să spargă incidentele la o piață alimentară, ucigând un bărbat încă neidentificat, a anunțat șeful departamentului de poliție din Louisville.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tu ai canalizare pe strada ta?

Mai mult de un sfert din străzile...

ȘTIRI GdS

38 de angajați de la Spitalul Județean Galați, confirmați...

În Spitalul Judeţean de Urgență Galați, unde a fost declarat un focar de coronavirus, 38 de angajați sunt confirmați. Patru secții au...

Brazilia: Preşedintele Bolsonaro, simptome de COVID-19

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat, luni, că prezintă unele simptome de infecție cu noul coronavirus, fiind supus unui test ale cărui...

Fără izolare sau carantină pentru mai multe țări UE

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat luni Hotărârea nr.34 privind stabilirea listei țărilor membre UE și ale Spațiului Economic European,...

SUA, 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19

Statele Unite au atins, marţi, pragul de 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19, potrivit cifrelor prezentate de worldmeters.info citat de Mediafax.

Tu ai canalizare pe strada ta?

Mai mult de un sfert din străzile Craiovei nu au canalizare. Posibilitatea ca acestea să beneficieze de o rețea de canal sunt...

Tel Drum repară, în sfârşit, gurile de canal de...

Gurile de canal de pe strada Râului din Craiova au intrat, în sfârşit, în reparaţii.