10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalKlaus Iohannis, declarație de presă după ședința CSAT

Klaus Iohannis, declarație de presă după ședința CSAT

-

Președintele Klaus Iohannis susține de la ora 13:15, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Declarațiile vin după ședința CSAT care a avut loc de la ora 12:00.


Pre;edintele susține că noua strategie oferă răspunsuri la întrebările esențiale privind obiectivele naționale prioritare pentru asigurarea securității României.

Strategia națională de apărare a țării 2020 – 2024 operează cu același concept de securitate națională extinsă. Pe lângă apărarea armată, strategia vizează și politica externă, ordinea publică, sănătatea, economia, mediul sau securitatea cibernetică, a declatat acesta.

România e un stat care contribuie la menținerea securității colective, alături de partenerii ei

Toate acestea presupun continuitate în angajamente. Parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și UE sunt reafirmați ca piloni. Strategia propune un management cu accent pe gestionarea integrată a riscurilor și amenințărilor, care ține cont de evoluțiile din regiune, de deteriorarea relațiilor dintre NATO și UE, de proliferarea terorismului. Strategia se raportează la un concept multidimensional al securității, echilibrul dintre stat și individ ca beneficiar, a mai declarat Klaus Iohannis.

Gestionarea securității presupune și participarea societății civile

Strategia se bazează pe o diagnoză clară a statului român și a instituțiilor publice. Am acordat un rol central colaborării public-privat. Modernizarea cadrului legislativ rămâne un obiectiv priorita, a continuat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS