8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban anunţă că punctul de pensie va creşte de la 1 septembrie

Orban anunţă că punctul de pensie va creşte de la 1 septembrie

Ludovic Orban anunţă că punctul de pensie va creşte de la 1 septembrie, cu toate că economia merge prost. Cu cât vor crește pensiile depinde de starea economiei, a mai spus premierul.

„Pensiile vor creşte. Cu cât vor creşte pensiile depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu numai anul ăsta, ci şi anul viitor, anul care urmează şi pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi cu siguranţă pensia pe care o merită. Vor creşte atât cu cât permite economia”, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

În acelaşi context, premierul a spus că Parlamentul a luat o decizie „super-populistă” atunci când a stabilit dublarea alocaţiilor pentru copii.

„Nu se poate ca de două ori într-un an să se dubleze alocaţiile. (…) O să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situaţia bugetară şi situaţia economică şi mai ales prognozele economice”, a adăugat prim-ministrul.

Orban a spus Executivul pregăteşte un pachet de măsuri de ocupare a forţei de muncă.

„Vom susţine companiile care readuc la lucru persoanele care au fost în şomaj tehnic. Vom susţine o parte din salariu de până în 41, 5% din salariu. Vom susţine 25% din salariu pentru angajaţii în cătuarea unui loc de muncă”, a adăugat sursa citată.

România are o scădere economică semnificativă, din cauza epidemiei de COVID-19, mai anunţă premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS