8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCîțu o întoarce: nu s-a mai retras pentru partid, ci să nu fie votat de PSD

Cîțu o întoarce: nu s-a mai retras pentru partid, ci să nu fie votat de PSD

Florin Cîțu a venit vineri cu noi explicații pentru renunțarea la mandatul de premier desemnat. Dacă în urmă cu o zi susținea că a acceptat postul în logica anticipatelor, acum spune că nu a vrut să fie votat de PSD, ALDE și Pro România.

„Decizia mea fost una de a refuza orice compromis cu PSD, ALDE și România. Când am văzut că trece guvernul doar cu voturile lor, atunci am refuzat, nu vreau sa fac acest compromis. Gândul ca m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Ciolacu, Florin Iordache m-a facut sa iau aceasta decizie. (…) Mandatul meu a fost pentru a susține alegeri anticipate. (…) Cum ar fi fost să merg eu în Parlamentul României și să aud că strigă Olguța după mine: votul meu te-a făcut premier?”, a spus Cîțu vineri.

Joi însă, Florin Cîțu susținea într-o postare pe Facebook că a acceptat nominalizarea ca premier în logica anticipatelor, însă pentru că această variantă nu mai există acum s-a retras pentru a-l lăsa pe Ludovic Orban să fie premier, acest lucru fiind necesar pentru ca PNL să aibă succes în alegeri.

„Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes în alegerile care vin Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”, a scris Florin Câțu pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS