10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalChina mută minoritari uighuri în lagăre de muncă forțată pentru brandurile străine

China mută minoritari uighuri în lagăre de muncă forțată pentru brandurile străine

-

Mii de musulmani, din grupul minoritar uighur din China, lucrează în condiții coercitive la fabricile care furnizează unele dintre cele mai mari mărci din lume, spune un nou raport, scrie BBC.

Institutul australian de politici strategice a declarat că aceasta este următoarea fază a autorităților chineze în reeducarea uighurilor.

China a reținut deja aproximativ un milion de uighuri în lagărele de internare, îndoctrinându-i. Oficialii spun că taberele au drept scop combaterea extremismului.

Raportul ASPI vine după ce un înalt oficial chinez a declarat reporterilor, în decembrie, că membrii grupului minoritar care erau deținuți în tabere erau acum „absolvenți”.

Între 2017 și 2019, ASPI estimează că peste 80.000 de uighuri au fost transferați din regiunea autonomă Xinjiang, pentru a lucra în fabrici din China. Se pare că unii dintre aceștia au fost trimiși direct din lagărele de detenție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Câinii fără stăpân, miză între Primăria Craiova şi ONG-uri...

Războiul pentru câinii fără stăpân continuă în instanţă între...

ȘTIRI GdS