8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Ştefan: Unii parlamentarii PSD se opun anticipatelor pentru că nu o să mai beneficieze de pensii speciale

Ion Ştefan: Unii parlamentarii PSD se opun anticipatelor pentru că nu o să mai beneficieze de pensii speciale

Ministrul interimar al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a susţinut, marţi, la Alba Iulia, că mulţi dintre parlamentarii social-democraţi ar avea „un interes personal” să se opună alegerilor anticipate deoarece nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste şi, fiind un mandat întrerupt, nu vor mai beneficia de pensii speciale, informează Agerpres.

„Acum, faptul că parlamentarii PSD se opun acestei proceduri: aş vrea să luaţi în seamă că au şi un interes personal. Faptul că mandatul este întrerupt, ei nu o să mai beneficieze de pensii suplimentare. Şi ăsta este un motiv, poate, în prima fază, o să vi se pară pueril, dar să ştiţi că nu e deloc. L-au luat în seamă, l-au analizat şi pentru aşa ceva se luptă”, a declarat presei Ion Ştefan, care a adăugat că mulţi dintre parlamentari nu o să se mai regăsească pe următoarele liste.

Care crede că este motivul opunerii

Întrebat dacă acesta este, în opinia sa, motivul principal, ministrul PNL a răspuns că pentru unii dintre parlamentarii PSD acesta este.

„Pentru unii dintre ei, e chiar motivul principal: să nu piardă pensia specială. Pentru acest lucru sunt dispuşi la presiuni în cadrul partidului. Şi mai au un subiect important: faptul că au alegeri interne. Candidaţii sunt şi ei într-o luptă internă în partid şi pentru chestia asta sunt dispuşi să sacrifice şi interesele cetăţenilor români”, a mai spus Ion Ştefan.

Liberalul s-a arătat optimist cu privire la organizarea de alegeri anticipate.

„Nu a spus nimeni că nu mai avem şanse la anticipate. În perioada următoare o să aşteptăm hotărârea CCR, să vedem cum motivează dânşii hotărârea, şi o să derulăm etapele următoare. Eu cred că încă suntem în situaţia de a avea alegeri anticipate în acest an”, a spus ministrul.

El a explicat că nu s-au finalizat cele 60 de zile de la momentul primei nominalizări a lui Ludovic Orban ca premier desemnat să formeze un guvern. „Suntem în grafic. Nu mai avem procentul de peste 60-70%-80%, (…). dar vom continua, nu vom ceda. În faţa ‘ciumei roşii’ nu trebuie să cedăm niciodată. Şi 1% dacă mai avem şanse, şi pentru 1% trebuie să continuăm”, a conchis ministrul Ion Ştefan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS