Acasă Actualitate Iohannis, către primari: PNDL trebuie regândit, nu desființat

Iohannis, către primari: PNDL trebuie regândit, nu desființat

-

Președintele Klaus Iohannis susține că PNDL nu trebuie desființat, ci regândit, mesajul fiindu-le transmis primarilor care participă la adunarea generală a Asociației Comunelor din România, scrie Hotnews.

Cele mai importante declarații:

Am înțeles că vreți să ne vedem mai des, acest lucru mi-l doresc și eu.

Sunteți una dintre vocile reprezentative ale administrației românești. Forța dvs e dată și de capacitatea de a acționa împreună pentru binele comun.

În primul meu mandat am mers mult prin țară.

Ultimii ani: bugete construite nerealist, fonduri alocate după bunul plac. Acea perioadă marcată de incompetență s-a încheiat, în sfârșit.

Nu trebuie să trecem cu vederea neajunsurile PNDL. Acest program trebuie regândit, nu desființat.

Mediul rural nu poate fi condamnat la infinit la sărăcie și subdezvoltare. Aproape jumătate din populația României nu este conectată la sistemul de canalizare.

Nu ne mai permitem să avem subdezvoltare și risipă. Avem nevoie de programe de dezvoltare a spiritului antreprenorial în mediul rural.

Dacă tot vorbim despre bani, veți fi de acord că alocările de la bugetul de stat nu reprezintă singura sursă de finanțare pentru dezvoltarea locală

În această perioadă se discută bugetul UE. Am susținut că politica de coeziune și PAC trebuie să aibă condiții de implementare flexibile.

Un alt subiect important este educația care e marcată de numeroase disfuncționalități. Copiii din mediul rural trebuie să beneficieze de aceleași condiții precum copiii din marile orașe

Depopularea satelor, abandonul școlar, lipsa spațiilor de educație sigure reprezintă mari îngrijorări.

Nevoia de modernizare a administrației publice: trebuie să se afle mereu în slujba cetățeanului. Este esențial ca transparența, integritatea, profesionalismul și meritocrația să guverneze administrația publică.

Satul românesc are un potenția uriaș de dezvoltare. N-o spunem doar noi, ci și străinii care ne vizitează țara. Ce ne lipsște este un plan pe termen lung.

Acest plan trebuie să aibă un obiectiv prioritar: să punem punct acelor practici care perpetuează inegalitățile dintre mediul rural și urban.


ȘTIRI VIDEO GdS

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.

Cine sunt oamenii care au preluat controlul asupra Băncii Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, adică circa 87 mld. lei la final de 2019. La bursa de la Bucureşti, instituţia de credit are o capitalizare de aproximativ 10 mld. lei.