5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul va participa la ceremonia organizată în Polonia, la 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz

Premierul va participa la ceremonia organizată în Polonia, la 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz

Premierul Ludovic Orban va participa, luni, la ceremonia oficială pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist, eveniment organizat de autorităţile polone, potrivit unui comunicat de presă.

„Premierul Ludovic Orban va participa la ceremonia oficială pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare şi exterminare Auschwitz-Birkenau, organizată de autorităţile polone în 27 ianuarie, cu prilejul Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului”, transmite Executivul.

Guvernul subliniază că la ceremonia care se va desfăşura sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, vor participa oficiali din mai multe state, supravieţuitori ai Holocaustului, membri ai asociaţiilor evreieşti.

„Guvernul României reconfirmă angajamentul de a continua demersurile în materie de asumare a trecutului, educaţie şi cercetare privind Holocaustul şi comemorarea victimelor Holocaustului”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS