Acasă Politica National Primarul din Târgu Mureş revine cu explicaţii după ce a propus ca...

Primarul din Târgu Mureş revine cu explicaţii după ce a propus ca statul să decidă cine face copii: Ne jucăm cu o bombă socială

-

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, susţine că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul spune că nu îl sperie CNCD.

Dorin Florea a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că trebuie discutat cu membrii din categoriile defavorizate despre importanţa unui copil, despre locul de muncă şi şcoală pentru a înţelege că nu trebuie să facă un copil pentru a obţine un venit.

„Este un proiect vechi, pe care eu l-am anunţat în urmă cu şase ani, dar, din păcate, în România se discută doar senzaţionalul şi lucrurile care fac rating, cum ar fi urşi, câini vagabonzi, prostituate, crime. Acum 6 ani am lansat un proiect amplu care vizează anchetele sociale şi care includ oricum o serie de proceduri care se fac la naşterea unui copil. Când apare o astfel de naştere într-o zonă suspectă, o zonă defavorizată, automat o primărie trebuie să facă o anchetă socială serioasă şi vedem dacă se îndeplinesc condiţiile respective. Legea trebuie dezbătută, modificată, iar când faci un lucru îl faci serios şi fără echivoc. Trebuie discutat cu categoriile defavorizate despre importanţa unui copil, ce înseamnă locul de muncă, stabilitatea, şcoala care va aduce, în timp, familia, să înţeleagă că nu trebuie să facă un copil pentru a obţine un venit”, a spus Florea.

Acesta a subliniat că sunt cazuri de tinere rome care nasc la 12, 13 sau 15 ani, cerând să se încheie cu ipocrizia deoarece problema este una foarte complexă în România.

„Problema ţiganilor este una dintre cele mai mari ale României, pentru că i-am tratat cu indiferenţă, nu s-a tratat serios niciodată şi nu s-au încercat metodele corecte prin care să aibă loc o inserare socială a lor. Comunitatea cea mai mare de ţigani pe cap de locuitor din România este în Târgu Mureş. Cu banul distrugi tot, cheamă-l la muncă, cheamă-l undeva să îi dai să câştige într-un mod onest, te sfidează”, a mai spus edilul din Târgu Mureş.

Dorin Florea susţine că a cerut să i se acorde posibilitatea să construiască locuinţe din fonduri europene, nu din fonduri locale.

„Eu am făcut zeci de locuinţe, am dărâmat cocioabe şi am făcut locuinţe. Este una dintre cele mai corecte soluţii, îi creezi condiţii ca să poţi dialoga cu el. În momentul în care l-ai băgat în casă, când îi dai primele elemente de civilizaţie, atunci poţi să stai de vorbă cu el şi să înţeleagă, nu să te gândeşti că, demografic, ai rezolvat o problemă, care ne va costa enorm în timp”, a afirmat Florea.

Primarul a reclamat faptul că nu se analizează că mediul infracţional, prostituţia, pedofilia provin din aceste medii.

„Noi ne jucăm cu o bombă socială care va exploda în scurt timp. Ce se întâmplă în comunităţile mici, unde oamenii nu merg la muncă, totul este la furăciuni, la tâlhării. Trebuie să ne ocupăm serios de aceşti oameni. Dacă se realizează programul pe care îl propun eu şi le spui că nu fac copii pentru bani, va prinde contur şi programul de contracepţie, va fi coadă la prezervative”, a precizat Dorin Florea.

Citeşte continuarea pe mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sportul, între pasiune, sacrificii și devotament

După ce săptămâna trecută am reușit un prim interviu inedit, de acasă, cu antrenorul echipei masculine de handbal a Universității Craiova, Cătălin...