10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPreședintele Iohannis a promulgat Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii

Președintele Iohannis a promulgat Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii

Proiectul de lege al PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost promulgat marți de președintele Klaus Iohannis.

Administrația prezidențială a anunțat că șeful statului a semnat marți decretul pentru „promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

Decizia are loc în contextul în care premierul Ludovic Orban anunțase că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

„Proiectul de lege a ajuns la mine si are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea încă se afla în analiză si în așteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului”, declara Iohannis în 9 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS